Jste zde

Domů » Abtenau

Abtenau v současnosti

Rakousko, Abtenau

Obec Abtenau leží v nadmořské výšce 712 m, na úpatí pohoří Tennengebirge. Rozkládá se na ploše o velikosti 187 km2, nedaleko zemského hlavního města Salzburg a vždy bylo centrem celého údolí Lammertal. Atmosféru venkovského života obce doplňuje mimořádně krásné okolí, kterému obec vděčí za rozvoj cestovního ruchu. Obec má v současnosti asi 6000 obyvatel.

Vesnice se postupně vyvinula do turistického místa, které má co nabídnout jak v letních, tak i v zimních měsících. Vyznavači sportu mohou v Abtenau strávit aktivní dovolenou. V létě roku 2000 zde byl otevřen aquapark, dále je zde golfová tréninková louka, letní sáňkařská dráha, naleznete zde velké množství turistických stezek a tras pro horská kola a mnoho dalšího.

Středisko nabízí dvě lyžařská centra a je pyšná na svojí novou kombinovanou lanovku (sedačky i kabinky) na vrcholek Karkogel. Pro zajištění dostatečné sněhové pokrývky sjezdovek má obec k dispozici sněžná děla.

V nedalekém sousedství se nachází lyžařský areál Dachstein – West (asi 8 km) a lyžařský areál Postalm, které se z velké části nacházejí na území oblasti Abtenau. Proslulé běžkařské tratě jsou dlouhé celkem asi 50 km a některé jsou dokonce uměle osvětlené. Také je zde v zimních měsících upraveno na 50 km turistických stezek pro pěší.

Geografie: