Jste zde

Domů » Ubytování

Chalupa Alpin Hütt´n, Postalm

Rakouská horská chalupa Alpin Hütt´n v zimě

Ve výjimečném prostředí, daleko od hluku a shonu, uprostřed přírody. To je horská chalupa Alpin Hütt´n, nacházející se na malé romantické horské pastvině Außerlienbachalm v Postalmu, v nadmořské výšce 1.160 metrů.

Přes 100 let stará chalupa ve srubovém provedení nabízí dostatek prostoru pro 14 až 21 lidí. Toto místo je ideální pro menší skupiny nebo pro rodiny s dětmi a s přáteli.

Tady budete mít blízko k přírodě, a s potřebným komfortem můžete strávit několik nezapomenutelných dní. Ubytování v této alpské chalupě je oblíbené především mezi milovníky přírody a lidmi, kteří mají rádi aktivní přístup k životu.

Salcburská obec Postalm je umístěna na největší náhorní plošině v Rakousku a pro sportovce nabízí mnoho způsobů, jak strávit volný čas. Blízké lyžařské středisko je známé pro své krásně prosluněné běžkařské tratě, lyžařské túry a sjezdovky. V létě je toto místo ideální pro horské túry, výlety na kolech a outdoorové sporty.

Přímo od dveří domu se můžete vydat na běžkách nebo na sněžnicích. Lyžaři a snowboardisté ​​se do skiareálu dostanou autem během 5 minut.

K zařízení domu patří kuchyň v přízemí (cca 36 m²), s kombinovanými kuchyňskými a kachlovými kamny a s velkým dřevěným stolem. Společenská místnost (cca 36 m²) je přímo přístupná z kuchyně, ideální je také jako jídelna nebo místnost pro semináře. Vstupní hala se šatnou, koupelna s WC, sprchovým koutem a umyvadlem.

Dále zde najdete 1 ložnici s 8 lůžky (palandy) 1 ložnici se 4 lůžky (palandy) v 1. patře, 1 ložnici v přízemí se 2 lůžky (lze rozšířit až na 3 lůžka), 3 jednolůžkové pokoje (tzv. Klosterzellen - klášterní cely), 1 "extra" pokoj (2-4 osoby) při obsazení chalupy celkem více než 14 osobami.

Kamenný sklep (cca 12 m²) jako sklad proviantu, prostory pro skladování dřeva a sportovních potřeb, dřevěná terasa směrem na východ (cca 80 m²) a terasy směrem na západ a jih, v létě místo pro ohniště.

S sebou doporučujeme vzít: V zimě batohy (ne kufry nebo tašky) pro lepší transport, čelové lampy nebo kapesní svítilny s extra bateriemi, teplou obuv na přezutí do chalupy, svíčky nebo čajové svíčky, proviant a pitnou vodu, grilovací uhlí v létě, spací pytel nebo lůžkoviny (rezervní přikrývky jsou k dispozici), toaletní potřeby, osobní léky a lékárničku.

K chalupě se dostanete přes průsmyk Pass Gschütt po silnici 1. třídy. Sjedete u malé obce Voglau a pojedete asi 15 km směrem na Postalm. Příjezd k chalupě Alpin Hütt je po lesní cestě, auto musíte nechat u kraje cesty a dál jít 5 - 10 minut pěšky.

Doporučujeme přibalit do auta sněhové řetězy a lopatu. Při extrémních povětrnostních podmínkách není zajištěno odklízení sněhu z příjezdové cesty, doporučuje se nechat auto na centrálním parkovišti u lyžařských vleků a ke srubu dojít na sněžnicích.

(údaje jsou z roku 2011)

Rakouská horská chalupa Alpin Hütt´n s jídelnou
Rakouská horská chalupa Alpin Hütt´n - ubytování

Místo

Chalupa Alpin Hütt´n, Postalm 47° 38' 9.3156" N, 13° 24' 42.8904" E
Location