Jste zde

Domů » Léto

Dobrodružná dovolená v Lammertalu

Lammertal

V údolí Lammertal můžete zažít dobrodružství na divoké vodě v celé své kráse! Jízda na kajaku a kánoi je rozhodně jedním z nejzajímavějších vodních sportů v celých Alpách. Řeka Lammer a jezera v jejím okolí nabízejí ty nejlepší podmínky k poznání zmíněných sportů.

Také rafting na divoké vodě úzkými roklemi a romantickými soutěskami zajistí příjemné vzrušení. Široká nabídka vodních toků v údolí Lammertal jistě uspokojí každé srdce dobrodruha.
Hydrospeed, to je jízda na divoké vodě. Jen za pomoci plováku plavete dolů po řece Lammer vybaveni neoprénem, helmou, rukavicemi a ploutvemi. Legrace, akce a adrenalin jsou spojené s tímto jedinečným sportem.

Komu není ani nejvyšší hora stále ještě dostatečně vysoká, může si splnit sen o létání a vyzkoušet si paragliding, protože nad mraky je svoboda opravdu neomezená.

Všechno pozemské štěstí leží na koňském hřbetu. Od letošního roku je v údolí Lammertal zprovozněno kolem 100 km jezdeckých tras, které propojují místa Abtenau, Annaberg-Lungötz a St. Martin. Vy si je můžete vyzkoušet na mnoho rozličných způsobů. Mapa tras je k dispozici zdarma v místních informačních kancelářích.

Pro všechny hosty, kteří přenocují v údolí a získají tak od majitele ubytování turistickou kartu, je určen zdarma úvodní kurz pro Nordic Walking. Trvá asi 2,5 hodiny pod odborným vedením. Termíny jsou následující:
Abtenau: středa, 16.00-18.00 hodin, registrace o den dříve u WM-Sport 2000.
Annaberg-Lungötz: čtvrtek, 16.00-18.00 hodin, registrace o den dříve u WM-Sport 2000.
St. Martin: čtvrtek, 11.00-12.30 hodin, registrace o den dříve ve Sportu Max.