Jste zde

Domů » Gosau

Gosau a letní turistika

Rakouské jezero Gosausee
Autor: eürodäna

Kolem jezera Gosausee byla zřízena přírodní rezervace, ve které jsou možné překrásné procházky okolo tyrkysově modrého jezera. Kolem jezera, přímo v přírodní rezervací, je naučná stezka, která je dlouhá asi čtyři kilometry a je přizpůsobena také dětem. Interaktivní zastávky informují o síle a vlastnostech vody srozumitelným způsobem všechny návštěvníky.

Další krásná procházka je směrem na horský hřeben Goasaukamm. Zubačkou na Gosaukamm se dostanete k rozlehlé oblasti Salzkammergut. Přímo od jezera Gosausee stoupá kabinková lanovka směrem k vrcholu bizarní skalnaté špičce Gosaukamm a odkrývá hostům svět lákavých pastvin a rozmanitých turistických tras.

Můžete si vybrat mezi 2-hodinovými trasami a delšími túrami, které zahrnují i horolezectví, jsou vhodnější pro tělesně zdatné jedince a trvají i několik dnů. Nejdelší horolezecký výstup vede na vrchol Gross Donnerkogel, na který se můžete dostat také po populární turistické stezce.

Udělejte si procházku po městečku Gosau a dozvíte se něco o místních fosíliích, naučte se potápět v jezeře, užijte si západ slunce na koni, nebo nechte svou duši jen tak toulat u jezera. Zažijete tu jen perfektní letní dovolenou.

Geografie: