Jste zde

Domů » St. Martin

HeuART v srpnu 2013

Rakouské městečko v době slavnosti HeuART

Slavnosti sena

Každoročně se poslední neděli v srpnu vydávají doslova tisíce nadšených návštěvníků z celé Evropy po celých průvodech na slavnosti sena HeuART do údolí Lammertal. Výtvory a postavy ze sena přitom zhotovují po celé předchozí týdny mnozí místní umělci a spolky, aby se staly vrcholem salcburských dožínek v Tennengau.

HeuART-Fest 2013 v St. Martinu am Tennengebirge

Dožínky v Tennengau budou i letos vrcholit místní slavností sena "HeuART", která bude jako tradičně od pátku až do neděle na konci srpna nabízet pestrý zábavní program v St. Martinu. Již celých posledních 13 let sem směřují nadšenci výtvorů ze sena doslova z celé Evropy, aby tu obdivovali největší figury ze sena na světě.

Program vyvrcholí v  neděli 25. srpna od 11:00 hodin, kdy dorazí do St. Martinu všechna umělecká díla ze sena na krásně zdobených povozech, tažených koňmi noriky a haflingery anebo historickými traktory. Nedílnou součástí slavností je krojovaný doprovod, který projde městečkem. K tomu je pochopitelně připraven i skvělý a bohatý program pro celé rodiny.

Obyvatelé Lammertalu se během svých slavností projevují velmi kreativně a nápaditě a jejich průvod s figurami ze sena vždy bývá originální, sofistikovaný a technicky dokonalý. Na tuto show se připravují již mnoho měsíců předem a k vytváření jednotlivých postav využívají opravdu velkou fantazii.

Podobně je tomu samozřejmě i v případě majitelů vozů a koní. Každý rok nikdo nešetří svým umem ani výdaji, aby každoročně obohatil svými nádhernými výtvory průvod HeuARTu. Ke zdaru celé akce však nemalou měrou přispívají také různí sponzoři a reprezentanti podnikatelské sféry.

Program:

Program těchto pravidelných každoročních slavností poslední srpnový víkend neděli je opravdu velmi pestrý! Řemeslníci, jako např. vazači kamzičích vousů, výrobci nástrojů, tvůrci a odborníci na výrobu šindelů, dávají všem zájemcům o jejich řemesla nahlédnout poněkud hlouběji do dávno zapomenutého umění.

Na trhu GenussMarkt Tennengauského regionu se dají ochutnat i koupit také regionální pochoutky. Během bohatého programu vystoupí mnoho hudebních skupin a na programu dne bude i letos znamenitý dětský program. Vše bude dozajista dobrou zárukou zábavy na letošních slavnostech HeuART, které začínají již v pátek různorodým programem ve stanu.

Pátek 23. srpna 2013

• od 20.30 hodin: koncert kapely "Tune Up" ve stanu, vstupné je 7 euro

Sobota 24. srpna 2013

• od 20.30 hodin: večer s lidovou hudbou ve stanu s kapelou "Spatzensound", vstupné je 7 euro

Neděle 25. srpna 2013

• od 11.00 hodin: největší průvod postav ze sena na světě
• 11 - 17 hodin: řemeslnický jarmark, Genussmeile program pro děti
• od 13.00 hodin: zábava s krojovanou kapelou v Nussdorfu
• od 15.00 hodin: vyhlášení nejlepších figur ze sena a jejich doprovodných vozů
• následuje hudební závěr slavností s kapelou "Heimatland Quintett"

Vstupné činí 8 euro za osobu.

Geografie: 

Místo

St. Martin am Tennengebirge 47° 27' 46.116" N, 13° 22' 45.93" E
Location