Jste zde

Domů » Zima » Zábava, akce

Horské chaty, 2. část

Horská chata GoGosau

V roce 1902 založili horolezci ve městě Gablonz (dnešní Jablonec nad Nisou) alpské sdružení Gablonz, a roku 1933 koupili díky pomoci jednoho továrníka hrubou stavbu, ze které je dnes právě Gablonzerhütte. V roce 1945 byla jako "německý majetek v Rakousku" zabavena osvoboditeli.

V roce 1951 bylo založeno alpské sdružení Neugablonz-Enns, které se snažilo znovu obnovit zabavenou chatu. To se také podařilo, chata ale byla rozdělena "půl-napůl" s druhou sekcí Neugablonzu z bavorského regionu Allgäu. Od roku 2002 jsou "Ennser" jedinými vlastníky domu.

GoGosau

"Párty" horská chata se nachází v blízkosti horní stanice lanovky Hornspitzbahn a je po právu označena jako "cool" centrální bod Hornspitzu. Tady poznáte ty pravé žhavé rytmy a skvělou zimní zábavu při společenských akcích. Denně od 15 hodin sem návštěvníky na après-ski láká nějaký ten DJ. K tanci, flirtu a zábavě vám ochotný personál nabídne různé nápoje, a kromě pizzy a hamburgerů tu můžete ochutnat také žebra anebo hlemýždě.

Gosau Stub´n

Horskou restauraci Gosau Stub'n najdete u střední stanice lyžařského vleku Hornspitzlift a nabízí opravdu dostatek míst, asi 130 uvnitř a 200 míst k sezení venku. Tady skutečně každý návštěvník zažene hlad, můžete si objednat od smaženého řízku přes vydatný rakouský pokrm "sýrové špecle" až po sladké dezerty.

Samoobslužný servis je rychlý, lehátka na sluneční terase při hezkém počasí zaručují bezstarostný odpočinek. Nejmenší hosté se mohou najíst v "Domě čarodějnic" (Hexenhaus) a zabavit se na dětské klouzačce.

Holzerhütte

Útulnost a pohostinnost vám poskytně rodina Krallinger v chatě Holzerhütte u dolní stanice lanovky na Austauwinke. Tady si můžete odpočinout a zároveň se posilnit domácí kuchyní na slunné terase. Chata je také snadno dostupná pěšky.

Hornhütte

Původní a útulná chata Hornhütte se nachází přímo u pravděpodobně jedné z nejkrásnějších sjezdovek lyžařského regionu Dachstein West - 4 km dlouhého sjezdu do údolí do střediska Russbach. Majitel vás rád pohostí domácími pochoutkami a regionálními specialitami. Interiér nabízí místo až pro 40 osob a můžete si ho zarezervovat také pro oslavy a různé společenské akce.

Jausenstation Harreit

Après-ski a sluneční svit nabízí občerstvovací stanice Harreit, kde si můžete v nadmořské výšce 1.000 metrů příjemně odpočinout u lyžařského vleku Astauwinkel Lift. Po vydatné svačině nebo domácí specialitě "Jagatee" se můžete posilnění vydat opět na lyžařské svahy a sjet až do střediska Annaberg.

Místo

Gosau Stub´n, Gosau 47° 33' 57.1068" N, 13° 29' 51.5976" E
Location