Jste zde

Domů » Annaberg

Informace o Annaberg - Lungötz

Pohoří Tennengebirge

Obec Annaberg - Lungötz patří do okresu Hallein ve spolkové zemi Salcbursko. Nachází se v nadmořské výšce 777 metrů, v oblasti Tennengau. Mnoho horských pastvin v okolí této salcburské vesnice na úpatí pohoří Tennengebirge je oblíbeným cílem jak místních obyvatel, tak i mnoha turistů. Ať už se jedná o Stuhlalm, Mahdalm nebo Gappenalm - volba cíle pro pěší turistické výlety je jen a jen na nás.

Annaberg - Lungötz s rozlohou zhruba 60 km2 zahrnuje místní části Annaberg, Braunötzhof, Gappen, Hefenscher, Klockau, Neubach, Promberger a Steuer, které mají dohromady přibližně 2400 obyvatel. Nejvyšším bodem obce je pak vrchol Bischoffsmütze s nadmořskou výškou 2459 m, nejhlubší místo leží 710 metrů nad mořem u Lammer-Edtstegu.

První písemný dokument z této oblasti pochází z roku 1124, kdy arcibiskup Konrad I. nechal vybudovat na levém břehu řeky Lammer klášter sv. Petra. Kolem roku 1350 ale došlo k vylidnění oblasti. Zřejmě to bylo kvůli epidemii moru, ale také pro nedostatek půdy, která byla nezbytně nutná pro nové zakládání sídlišť.
V první třetině 18. století vyhnalo místní obyvatelstvo asi 250 protestantů, kteří zde žili. Obě světové války se tomuto místu beze stopy vyhnuly, jak se ostatně dozvíte ze zápisů v místních kronikách.

Říčka Lammer
Geografie: