Jste zde

Domů » Léto

Jezera v oblasti Lammertal

Jezero Wolfgangsee
Autor: 29cm

Hluboká modrá jezera s křišťálově čistou vodou v okruhu 50 km údolí Lammertal nabízejí nejen odpočinek a koupání, ale také vodní sporty pro aktivní rekreanty.

Jezero Mattsee: Možnost plachtění a surfování, motorové lodě jsou kvůli ochraně přírody zakázány. Můžete si však pronajmout elektroloď. K vedlejšímu jezeru Obertrumer See se můžete vydat dřevěnou výletní lodí. Na severním pobřeží jezera najdete plážové lázně.

Jezero Wolfgangsee (zvané také Abersee): Dostanete se k němu po silnici z Abtenau do oblasti Bad Ischl - Wolfgangsee. Ze St. Gilgenu se v létě večer pořádají hudební výlety lodí.

Jezero Mondsee: 12 km dlouhé Mondsee je známé jako nejteplejší jezero hornorakouské Solné komory. Milovníci slunění a vodních sportů najdou na jezeře spoustu možností k nejrůznějším zajímavým aktivitám. Například tu nabízí své služby největší rakouská škola plachtění.

Jezero Fuschlsee: Křišťálově čisté jezero je známé již po staletí pro hojnost ryb. Ale také hráči golfu si tu přijdou na své. Jedno z nejstarších golfových hřišť v Rakousku fascinuje hráče svým kouzelným prostředím se zámkem a výhledem na jezero.

Jezero Attersee: S vodní plochou přibližně 46 km2 a hloubkou 172 metrů je Attersee rájem pro sladkovodní potápění. Stálý vítr - známý mezi zasvěcenci jako "Růžový vítr" se zase postará o zábavu během surfování a plachtění.

Jezero Wallersee: Je oblíbené mezi milovníky surfingu a plachtění. Obzvláště na jaře a na podzim zde pro ně panuje ideální východní vítr. Není zde žádná komerční lodní doprava, potkáte zde pouze menší jachty do délky 30 stop. Kromě toho je jezero využívano ke koupání, v okolí nacházejí dva kempy. Navíc je kolem celé vodní plochy asi 20 km dlouhá turistická trasa.

Jezero Mondsee
Autor: mondsee.at
Plachetnice na jezeře Attersee
Autor: Laenulfean