Jste zde

Domů » Zima

Lyžařské závody

Dachstein West a lyžařské závody

Lyžařská oblast Dachstein West ráda připravuje a organizuje pro své zájemce lyžařské závody. Místní lyžařské kluby se zde postarají skutečně o všechno. Stačí sem jen přijet a zvítězit!
Lyžařská trať Zwieselalm, po odbočení ze sjezdovky 11, nabízí ty nejlepší tréninkové lyžařské podmínky, ale je také vhodná pro normální lyžaře, kteří zde najdou poutavé zpestření! K dispozici zde najdete vlajky, tyče a startovací zařízení.

Nyní si také můžete kontrolovat svůj čas na permanentní závodní dráze Marcel-Hirscher-Rennstrecke u sedačkové lanovky Kopfberg-Vierersessellift v Annabergu. Zkušení lyžaři mohou jezdit ve stopách slalomové superhvězdy Marcela Hirschera, který se narodil právě v Annabergu. Testování vašich slamomářských dovedností a měření času je zdarma.

Také na Jagaschuss Speed Checku v oblasti lanovky Kopfbergbahn (Harreit) si můžete nechat změřit zdarma svůj čas. Sjezdová trať s měřičem rychlosti a s velkým časovým ukazatelem v cílovém prostoru čeká na všechny rychlé lyžaře, kteří jezdí rádi "šusem"! Rekord trati se zatím v současnosti drží na 88 km/h.

Tréninková trať "Freier Fall" (Volný pád) u horské chaty Rottenhofhütte je určena skutečně jen pro odvážné - nebo jak jeden návštěvník výstižně řekl: "Freier Fall je sjezdovka, po které by se neměl vydat žádný, ani z poloviny normální člověk ..." No tak tady čekají na ty nenormální lyžaře.

Další permanentní závodní trať Dachstein Westu s časomírou se nachází v Ötscher Kids Parku, u lyžařského vleku Ötscherlift v Gosau. Najdete ji na levé straně, cílový svah je sice trochu více razantnější, ale o to více ideální pro všechny začínající lyžařské závodníky.