Jste zde

Domů » Gosau

Lyžování se čmeláčkem Brumsi

Čmelák Brumsi, symbol dětského lyžařského světa v Gosau

V Brumsilandu, přímo u dolní stanice lanovky Hornspitzbahn v Gosau, se i ti nejmenší lyžařští "trpaslíci" naučí krásné obloučky. Milí lyžařští instruktoři a čmeláček Brumsi děti jednoduše postaví na lyže.
Čmeláček dětem jednoduše předvede, jak se má lyžovat: přes kouzelný koberec, na "Brumsi boardu" a divokým slalomem mezi pohádkovými postavami, rychle přejet přihlížejícím rodičům lyže a pak zase zpět na start.

Rodiče mohou skvělé pokroky svých dětí pozorovat při odpočinkovém posezení u kávy a vychutnat si tak pocity rodičovské pýchy.
Čmelák Brumsi a jeho přátelé vás kromě toho srdečně zvou na každoroční "Velkou dětskou sněhovou slavnost" v Gosau. Budete si zde moci vychutnat chléb s medem, zúčastnit se lyžařských závodů a vyhrát skvělé ceny, užít si sněhovou koulovačku.

Příběh čmeláčka Brumsi:
Zdravím vás, malí lyžaři! Jsem Brumsi – lyžařský čmeláček. V zimě bych vlastně létat neměl, ale …… lyžování prostě miluji víc než sbírání medu! Jednoho dne jsem letěl a hledal med a květy. Doletěl jsem až do údolí v Gosau, kde jsem našel tolik nektaru, že jsem měl taštičky na nohách úplně plné květového nektaru. Byly tak těžké, že jsem nemohl dál letět. Bohužel jsem úplně zapomněl na čas a byl jsem již hodně unavený.

Usadil jsem se tedy na jednom velkém květu a usnul jsem. Byl jsem tak zmožený, že jsem spal příliš dlouho a vzbudil jsem se až když začalo sněžit. Květina, na které jsem seděl, mi vysvětlila, že by chtěla konečně usnout zimním spánkem a schovat se pod zem. Zkoušel jsem letět dál, ale my čmeláčkové v hustém sněžení létat neumíme. Úplně zkroušený jsem začal brečet. Najednou ke mně přišel medvěd a zeptal se, co se mi stalo. Ten milý medvěd se jmenoval Bruno. Bruno mi pomohl očistit křídla a ukázal mi, jak se dá nejlépe pohybovat ve sněhu – totiž na lyžích!

Lyžování mně bavilo! Jel jsem stále rychleji a s medvědem Brunem a s jeho lyžařským kamarádem Fuxim jsme si dali závod. Přišla zima a já jsem byl stále v Gosau. Trochu se mi ale stýskalo po mém krásném teplém čmeláčím domově. Fuxi s Brunem mi jako domov postavili skvělý sněhový hrad a já jsem našel nové kamarády. Od té doby se mi říká Brumsi – lyžařský čmeláček.

Geografie: 

Místo

Brumsiland 47° 34' 0.966" N, 13° 29' 49.3188" E
Location