Jste zde

Domů » Zima

Na běžkách po Lammertalu

Lammertal

Běh na lyžích v údolí Lammertal garantuje sportovní zážitky, při kterých budete mít přírodu na dosah ruky. Zatímco budete bruslit po lammertalských stopách, budete dýchat čerstvý horský vzduch. Můžete obdivovat zasněžené lesy a hory, a při troše štěstí třeba i zahlédnete mezi borovicemi lesní zvěř.
V celém údolí a na Postalmu nadete kolem 130 kilometrů upravovaných běžkařských tratí, kde si můžete vychutnat uprostřed nedotčené přírody samotu a klid.

Ať už provozujete běžky jako sport nebo jako formu odpočinku, prosluněné stopy v Lammertalu vám splní jakékoliv přání. Všechny nástupní místa na trasy jsou snadno dostupná skibusem, využití autobusové dopravy je zdarma pro všechny ubytované hosty a majitele karty Annaberger Gästekarte.

Pro ty, co nemají sportu dost ani přes den, doporučujeme zejména osvětlenou trať Neubachtalloipe v Lungötzu. Tato trasa, která je vybavena dokonce i šatnou, získala pečeť kvality Tennengauer Gütesiegel. Má 10 km určených pro bruslařský styl a 10 kilometrů pro klasický styl. Každý večer po setmění až do 21:00 můžete využít uměle osvětlenou část, dlouhou 2,4 km. Nástup je u restaurace Gasthof Wieseralm.

Chcete se teprve naučit na běžkách? Pak je to opravdu jednoduché: Všichni hosté s platnou kartou hosta ve střediscích Abtenau, Annaberg - Lungötz a St. Martin mají možnost zúčastnit se zdarma základního běžkařského kurzu.
Všechna jmenovaná střediska jsou první místa v Salcbursku, kterým byla udělena běžkařská pečeť kvality "Loipengütesiegel", která je zárukou fantastické zimní dovolené.

Místo

Gasthof Wieseralm 47° 29' 4.488" N, 13° 25' 6.636" E
Location