Jste zde

Domů » Léto

Naučné a poutní stezky

Krajina Lammertalu

Pěší turistika ve světě hor, v rakouském regionu Salcbursko, to je relaxace, dobrodružství a dost často i poučení: Seznámíte se zde například se zdejšími typickými regionálními rostlinami, stromy nebo bylinami.

Naučná stezka se zaměřením na zdraví a nauku o stromech s Kneippovým zařízením, stezka s figurami ze sena - Heufigurenweg, stezka o místních legendách Sagenwanderweg, Lammertalský prales, výstup po schůdkách až na vrcholek Kopfbergu, pěší výlet do přírodní rezervace nebo za duchem hory Kopflacke.

Užijte si i vy kouzlo horského světa v Lammertalu - nádherné horské vrcholky, svěže zelené louky, voňavé bylinky a květiny, spěchající potůčky - to vše vám zaručí skutečnou letní dovolenou plnou pohody.

Putování za stromem

Zdalipak jste již někdy slyšeli pojem"Lammertaler Wächter" (strážce Lamertalu)? Jde o 300 let starou jedli, která měří jen těžko uvěřitelných 48 m, a která tu stojí s mnoha dalšími obrovskými stromy v tzv. Lammertalském pralese (Lammertaler Urwald) u městečka St. Martin am Tennengebirge.

Naučná stezka o stromech

Na právě zmíněné naučné stezce Höhenweg-Baumlehrpfad v Annabergu se seznámíte s mnoha typickými regionálními druhy stromů. Stezka je i dobře zvládnutelná s dětskými kočárky, vede k přírodním pramenům, kde se můžete skvělým způsobem osvěžit, a také kolem několika stanovišť Qi-Gong-Stationen.

Výstup po schodech

Nově postavené schodiště stoupá až na samý vrchol hory Kopfberg. Kolem 200 schodů vás přiblíží zase o kousek blíže k obloze. Vy budete moci naslouchat tichu přírody a budete cítit jen sami sebe. Stojí to opravdu za to.

Stezka s postavami ze sena

Při putování po velmi působivé stezce Annaberger Heufigurenweg se můžete blíže seznámit s různými lammertalskými figurami ze sena. Od září 2001 se tu také každoročně konají slavnosti sena - HeuArtfest, pro které jsou tyhle figury ze sena typické. Mezitím se HeuArtfest stal nedílnou součástí salcburského vinobraní.

St. Rupert Pilgerweg

Poutní trasa pro opravdové milovníky turistiky a poutí. Cesta je dlouhá asi 75 km a vede ze St. Gilgenu do Bischofshofenu a spojuje Tannengau s Flachgau. Samozřejmě, že ji nemusíme absolvovat celou, ale jen její část.

Leonhard Pilgerweg

Tato poutní cesta vede od Salcburského dómu ke kostelu Leonhardkirche u Tamswegu. Každý rok v červenci se tu koná poutní cesta s průvodci ze Salzburgu do Tamswegu. Ale i můžeme ji pochopitelně absolvovat i "na vlastní pěst".

Arnoweg

Mezi soutěskami a vrcholky se vine stezka Arnoweg, jež se doslova dotýká historie. Vydáme se totiž po stopách církve, stezka nese název po biskupu Arnovi, kterého papež jmenoval arcibiskupem v roce 798.

Místo

Lammertaler Urwald, St. Martin am Tennengebirge 47° 29' 30.0912" N, 13° 21' 28.8072" E
Location