Jste zde

Domů » Léto

Outdoorové a indoorové lezení

Uprostřed severních vápencových Alp si můžete dokonale vychutnat opravdu jedinečně krásnou přírodu a přitom si ještě užívat pěší turistiky, horolezectví a vysokohorské pěší túry.

Nádherná pohoří jako Gosaukammbahn, Tennengebirge, Dachsteinský masiv, Hochkönig anebo Vysoké i Nízké Taury, nabízejí opravdu nesčetné množství perfektních turistických stezek, lezeckých výstupů a horolezeckých túr.

To se dá zažít snad jen o letní dovolené v Salcbursku.

Lezecký výstup na Grosser Donnerkogel

Jen průměrné alpinistické zkušenosti a dostatečná fyzická kondice vám plně postačí, abyste se odhodlali k tomuto poněkud náročnějšímu výstupu, na který je nutno počítat nejméně se 2 hodinami.

To je ve zkratce výstup na Grosser Donnerkogel. Ve třech úsecích překonáte celkové převýšení cca 1.100 metrů a skalní stěnu vysokou skoro 400 metrů. Trasa vás zavede od lanovky Riedelkarbahn v Annabergu podél severního horského hřebene Gosaukamm a kolem Malého Donnerkogelu až na Velký Donnerkogel.

Trasa nabízí opravdu nádherný výhled do údolí na jezero Gosausee a před vámi se objeví nádherné panorama Dachsteinu. V turistické kanceláři Annaberg-Lungötz vám sdělí další podrobnosti o tomto zajímavém horském výstupu.

Lezecký výstup na Postalm

Skvělým tipem mezi příznivci lezení je divoká soutěska Postalm-Klamm u Russbachu. Tento akční lezecký výstup v Postalm - Areně má délku 5500 metrů a jeho součástí jsou též čtyři lanové mosty.

Z Abtenau - Voglau se vydáte nahoru do hor přes mýtnou stanici směrem na Strobl. Tam najdete parkoviště, kde je umístěn přehledný informační panel pro výstup. Obzvláště působivá je soutěska během tání sněhu nebo po vydatných dešťových srážkách od května do října.

Další informace získáte přímo na místě, v horské chatě Stroberlhütte a v turistické kanceláři Abtenau, kde vám rádi poskytnou vše potřebné o lezeckém výstupu na Postalm.

Indoorové a outdoorové lezení v Tennengau

Prozkoumejte salcburské hory a vypravte se do nejkrásnějších míst ve zdejší divukrásné přírodě. Pro váš výstup můžete samozřejmě využít i letní provoz lanovek, které vám v salcburských horách usnadní pohyb.

V Tennengau se ale můžete věnovat lezení nejen v přírodě, ale i v krytých halách. O horolezce i lezce je tady opravdu dobře postaráno. Více informací získáte opět přímo v místních turistických kancelářích.

Boulderingová hala v Halleinu

Bouldering je druh lezení několik metrů nad zemí bez horolezeckého postroje a lana. V Halleinu si můžete tento populární druh lezeckého sportu vyzkoušet v místní kryté hale. Cílem tady není žádný horský vrchol, ale zdolávání různých obtížných pasáží.

Venkovní lezecká věž v Rifu

Jde o 25 metrů vysokou lezeckou věž (Outdoor Kletterturm) ve sportovním centru Salzburg, která je určena v první řadě především pro zkušené lezce. Zevnitř je věž přístupná i po schodech.

Indoorová lezecká věž v Kuchlu

Na vnitřní lezecké stěně si každý den mohou vyzkoušet zájemci o lezení své schopnosti v lezeckém centru rakouského Alpského spolku. V tomto spolku vám také upřesní, kdy je stěna přístupná zájemcům ze strany veřejnosti.

Scheffau

15 lezeckých tras existuje kolem horské chaty Stefan-Schatzhütte u obce Scheffau am Tennengebirge. Informace a popisy se dají získat v místní informační kanceláři.

Lezec provozující bouldering
Autor: johndal

Místo

Bourderhalle, Hallein 47° 41' 27.7728" N, 13° 5' 7.9908" E
Location