Jste zde

Domů » Léto » Turistika

Putování po Tennengau, 1. část

Rakouské údolí Lammertal v létě
Autor: iluetkeb

Od jara do podzimu můžete zažít pěší putování po těch nejkrásnějších místech v Tennengau a potěšení z opravdu nádherného výhledu na salcburský svět hor.

My vám představíme celkem 8 znamenitých příležitostí k pěším trasám v Lammertalu, kde si můžete hrát, ale i načerpat nové síly.

1.St. Martin: Čtení na Karalmu (Lese-Loge)

Říká se, že čtení rozšiřuje obzory. Představte si tu nádheru, kdy uvidíte překrásný horizont hor nad obcí St. Martin, a kdy necháte všechny své obvyklé starosti všedního dne daleko za sebou, a kdy budete dýchat čistý horský vzduch.

Do toho všeho se můžete ponořit s dobrou knihou a ocitnete se jakoby v jiném světě. Poznáte zase něco nového a současně si rozšíříte svůj vlastní vnitřní horizont.

Určitě je nesmírně důležité udělat si aspoň někdy nějaký čas jen pro sebe a nabýt vnitřního klidu pozorováním opravdu kouzelných okolních přírodních scenérií. Je to nádherně osvobozující.

Zdejší "Lese-Loge“ v blízkosti Karalmu, v nadmořské výšce 1.450 m s doslova nádherným výhledem do údolí, je snadno dostupná z centra městečka po dobře značených turistických trasách. Jen za pouhou půlhodinku budete na místě určení.

Kromě "duchovního posílení" poskytnou vysokohorské pastviny Karalm nebo Schöberlalm pěším turistům i "tělesné požitky“. Můžete se vypravit třeba na místní domovskou horu, na Ostermaisspitz a vyrazit si po dál vedoucí turistické trase. Určitě pak stojí za to navštívit i pár dalších místních vysokohorských pastvin (almen) v této oblasti.

2. St. Martin: Lammerursprung

Voda je zdrojem energie, která si razí cestu z hlubin na povrch. Lidé, zvířata i rostliny potřebují vodu ke svému životu. Řeka Lammer, která tady na úpatí pohoří Tennengebirge vytéká z hlubin země, dala celému údolí své jméno.

Je to vodní zdroj, kterým to všechno začíná. Nechte se inspirovat, odežeňte veškerý každodenní stres a nechte svou mysl a všechny své smysly jen odpočívat a nabývat znovu svou vybitou energii. Tato trasa vám k tomu všemu umožní perfektní podmínky.

Údolí Lammertal se nachází v chráněné kotlině u městečka St. Martin a po nádherné panoramatické stezce sem vystoupáte zhruba za 1,5 hodiny. Po další půlhodince pěšího putování dorazíte na Spiessalm, kde si můžete dopřát v horské chatě nejrůznější domácí produkty.

Odtud to pak již není nijak daleko do Lammertalského pralesa, kde rostou největší jehličnaté stromy v Rakousku. Vrátit se lze stejnou cestou, anebo využijte alpský výstup přes Zimmerebengut a Schöberlalm a zpět na počátek vaší trasy.

Rakouský ledovec Dachstein
Autor: magrolino

Místo

Karalm, St. Martin 47° 28' 45.57" N, 13° 21' 9.0972" E
Location