Jste zde

Domů » Russbach

Putování po Tennengau, 3. část

Vrcholek Bodenberg
Autor: Nedm44

5. Russbach: Bodenberg (Dachstein-Loge)

Dachstein Loge na Bodenbergu v nadmořské výšce 1.523 m patří k těm nejkrásněji položeným místům v celém Salcbursku, je odtud skutečně jedinečný výhled.

Stačí se tady jen posadit a vychutnat si nezapomenutelné panorama hor. Spatříte domovskou horu Gamsfeld i masiv Dachsteinu, pohoří Tennengebirge, hřeben Gosau i Watzmann. V dálce se lesknou ledovce Grossglockneru a Vysokých Taur. Je tu prostě překrásně!

Dachstein Loge je po turistické stezce od Russbachu dostupná během asi 2,5 hodin a celou dobu půjdete světlým bukovým lesem. Po nějaké době to půjde asi pomaleji, ale jen proto, abyste si přizpůsobili své tempo chůze zdejšímu nádhernému okolí.

Zhruba po 2 hodinách chůze dorazíte na horskou pastvinu Bodenbergalm a odtud vás již čeká jen přechod přes široký hřeben a pak již vrcholek. Další úsek cesty vás posléze zavede na lesní cestu a na romantickou pastvinu Rinnbergalm s horskou chatou. Po malém občerstvení a odpočinku se vrátíte zpět do Russbachu.

6. Russbach: Hornspitzbahn (Spiele-Loge)

Děti se mohou těšit na opravdu velkou porci zábavy a her na horách v této "Spiele-Loge“, v Brunově horském světě. Lanovkou Hornspitzbahn z Rußbachu se nechte pohodlně dopravit až do nadmořské výšky 1.450 m na vrchol Hornspitz.

V Brunově horském světě pak na děti čeká plno lesních dobrodružství a naučných stanovišť. Seznámí se tu s Emmou, s Brunovou přítelkyní, která je obřím mravencem a prozkoumají i alpskou květinovou zahradu, kde jsou ukryty různé alpské poklady, které jen čekají na své objevení.

Zatímco si máma a táta odpočinou na pohodlných lehátkách, odkud je skvělý panoramatický výhled do okolí, děti mohou dovádět v lese s houpačkami, řádit na obří Brunově skluzavce a na lezecké věži!

Rozsáhlý prostor zdejších vysokohorských pastvin vysloveně láká jak k lehkým vycházkám s dětským kočárkem tak i ke středně těžkým pěším túrám. S jasně žlutým Ameisenexpressem (Mravenčí expres) sjedete během 20 minut dolů na Edtalm, kde děti očekává "medvědí občerstvení".

Almwasserl poskytne potřebné osvěžení ve vodě a nutné občerstvení a ještě se cestou dozvíte mnoho zajímavého o mlocích, bažinách a o Brunových přátelích mravencích u jezera Ameisensee.

Zpět můžete vyrazit buď po lehké trase pěšky, nebo pokud jste z toho všeho dovádění poněkud unaveni, opět Ameisenexpressem. Brunův horský svět je plný pestrých aktivit a zábavy jak pro velké, tak i pro malé průzkumníky!

Geografie: 

Místo

Lanovka na Hornspitz, Russbach 47° 35' 19.104" N, 13° 27' 43.7292" E
Location