Jste zde

Domů » Zima

Výlet do Krispl - Gaissau

Idylicky položená horská vesnice Krispl - Gaissau v oblasti Tennengau se nachází v malebném pohoří Osterhorngruppe. Najdete ji jen 25 km jižně od města Salzburg a 45 km od střediska Abtenau.

Tady budou dozajista nadšeni všichni sportovní fanoušci. Můžete se tu v klidu oddávat pěší turistice, jízdě na horském kole, sportovnímu rybolovu a v zimě zase lyžování.

Tennengauské obce jsou skvělým tipem pro krásné procházky a horské túry různých stupňů obtížnosti. Spielbergalm v turistické oblasti Gaissau - Hintersee skýtá svým návštěvníkům rozmanité aktivity na vysokohorských chatách i s vlastním stravováním v nadmořské výšce 1.300 m.

Při nejrůznějších rodinných dobrodružstvích vám ovšem dozajista vyhládne. Pak se přímo nabízejí místní vynikající gurmánské restaurace s ochotnými hostinskými nebo několik bezvadných horských chat.

Křišťálově čistý potůček Mörtelbach v Krispl - Gaissau zve nadšené rybáře k muškaření. Můžete to brát jen jako relaxaci nebo jako sportovní výzvu a ve vodě vyzkoušet ulovit pstruha duhového nebo potočního.

Jako vstup do lyžařského areálu Gaissau - Hintersee nabízí vesnička zimní radovánky všeho druhu. V zimě se lyžaři a snowboardisté projíždějí po tamních sjezdovkách, ostatní návštěvníci se mohou vypravit na tratě pro běh na lyžích, na sáňkařské dráhy nebo se jen tak potulovat romantickou zimní krajinou.

Ale úplně všichni budete odměněni místními kulinářskými požitky. Co může být ještě lepší než tradiční salcburské pochoutky, opravdová místní pohostinnost a příjemná horská chata? Právě v Krisplu si toho všeho můžete užít vrchovatou měrou.

Pokud chcete vyzkoušet přírodní sníh daleko od velkých lyžařských oblastí, jste tady na správném místě. K dispozici je Boarderpark, cvičný lyžařský vlek, lyžařské školy a půjčovny. To všechno dohromady je zárukou, že se tamější lyžování stane radostným zážitkem pro celou rodinu.

Nechte své auto klidně u místa vašeho ubytování, protože se z něj pohodlně dostanete autobusem až do lyžařského areálu Skischaukel Gaissau - Hintersee, přímo k dolní stanici lanovky. Stejně tak i nazpět do místa ubytování.

Místo

Spielbergalm, Gaissau 47° 43' 19.7976" N, 13° 13' 13.6092" E
Location