Jste zde

Domů » Léto

Výlety po Salcbursku, 1. část

Werfen a vchod do ledové jeskyně
Autor: egonwegh

Lammertal je znamenitou prázdninovou destinací zejména díky centrální poloze v rakouské spolkové zemi Salcbursko a také díky nedalekému městu Salzburg. Dovolená v Salcbursku nabízí plno vzrušení a zábavy, a to za každého počasí. Vždy tady objevíte četné atrakce a zajímavosti, které vás bezpochyby potěší.

Velmi zajímavá a bohatá nabídka je tu zejména pro rodiny s dětmi. Za příznivého počasí se určitě vyplatí podniknout alespoň následující výlety:

Panoramatická silnice Postalm

Postalm je největší rakouskou alpskou oblastí s vysokohorskými pastvinami. Po krásné panoramatické silnici (Panoramastraße) se dostanete na lehce schůdnou pěší stezku Almblumenweg, po které pak můžete jít asi 1 hodinu.

Bobová dráha Karkogel

Jen pár kilometrů od městečka Abtenau se nachází letní bobová dráha (Sommerrodelbahn) Karkogel. Se svojí délkou cca 2 km nabízí zábavu doslova pro celou rodinu.

Brunův horský svět

V Brunově horském světě čekají na rodiny s dětmi střední a nenáročné pěší výlety s různými dobrodružstvími a s naučnými stanovišti. Území vysokohorských pastvin v nadmořské výšce 1.450 m je pohodlně dosažitelné lanovkou Russbacher Hornbahn.

Vodopád Golling

Řvoucí vodopád je opravdu impozantní přírodní salcburskou podívanou a obzvláště oblíbeným výletním cílem v tamní krásné přírodě.

Vysokohorská silnice

Užijte si nezapomenutelnou jízdu na nejvyšší horu Rakouska - Grossglockner. Vysokohorská silnice Großglockner Hochalpenstrasse tu vede v délce 48 kilometrů a s 36 zatáčkami v nadmořské výšce až 2.504 metrů.

Ledový svět

Nedaleko městečka Annaberg - Lungötz narazíte na největší ledovou jeskyni na světě. Nezapomeňte navštívit tuto fascinující přírodní podívanou ve Werfenu a ponořte se do světa kamene a ledu. S sebou doporučujeme vzít teplé oblečení a pevnou obuv.

Solná komora

Výhodná poloha Annaberg - Lungötzu umožňuje rychlý přesun do krásné solné komory Salzkammergut. Za návštěvu nepochybně stojí také okolní městečka, jako např. Hallstatt.

Jezero Gosausee

Malebné jezero Gosausee je obklopené majestátními vrcholky hor. Krásné 1,5 - 2 hodinové turistické putování vede od Vorderen Gosausee přes Gosauseelacke až Hinteren Gosausee (převýšení činí 230 m), kdy půjdete většinou po štěrkové lesní cestě.

Zoo Salzburg

Zoologická zahrada v Salzburgu není vhodný cíl cesty pouze pro rodiny s dětmi. Je to opravdu atraktivní podívaná pro všechny. Spatříte zde na 800 zvířat 140 druhů a s kartou Salzburgerland-card je sem dokonce vstup zdarma (jednou)!

Zámek Hellbrunn

Malebný letohrádek Hellbrunn se zámeckým parkem nabízí atraktivní podívanou a zábavu pro malé i velké. S velkým množstvím vodních fontán a vodotrysků na vás nezůstane nit suchá.

Vlastivědné muzeum

Jen pár kilometrů od Salzburgu leží Grossgmain, kde na vás čeká na 60 originálních rukodělných výrobků z oblasti zemědělství, obchodu, obchodu a průmyslu z posledních 500 let a jsou zde i traktory, nářadí, rozličné ukázky řemeslné výroby a mnoho dalších velmi zajímavých věcí.

Werfen - ledová jeskyně
Autor: Insp
Zámek Hellbrunn
Autor: Adam

Místo

Bobová dráha Karkogel 47° 32' 43.5876" N, 13° 21' 33.0732" E
Location