Jste zde

Domů » Léto

Wasserpark Russbach, 1. část

Rakouský Wasserpark Russbach

Dva rybníky, Randobach a Russbach, jsou základem celého vodního areálu Wasserpark Russbach. Oba se nacházejí v jeho jihozápadní části a oba jsou asi dva metry hluboké. Celý areál je pokryt sutí, štěrkem a vápencovými sedimenty. Vodní park je otevřen od května do září, od 9.00 do 20.00 hodin.

Rybník Randobach je překlenutá lávkou, přes kterou se dá jít pouze pěšky. Je široká 3,5 metru a byla postavena v roce 2003. Areál je dále vybavený pitnou vodou a elektřinou. Vodní park se nachází severovýchodně od rybníku Randobach. Je veřejně přístupný a je zde k dispozici vodní kanál pro kánoe, rybník na hraní, sluneční lázně, zařízení pro Kneippovy lázně, dětské koupaliště a další zajímavá místa. Celý areál je pěkně upravený se spoustou zeleně.

Pro kánoisty je zde připravená zajímavá vodní plocha, která má tvar vejce a je asi 30 metrů dlouhá, 20 metrů široká a 50 cm hluboká. Na dně je položena HDPE fólie. Do rybníku je trvale vpouštěna nová a nová voda rychlostí 20 litrů za sekundu. Celá vodní plocha je navíc rozdělena do tří pater. První a druhé patro je rozděleno 20 cm vysokým slapem. Mezi druhou a třetí částí se nachází skluzavka pro loď, kdy se musí překonat 50 cm výškový rozdíl.

Místo

Russbach 47° 35' 31.362" N, 13° 28' 2.442" E
Location