Jste zde

Domů » Léto

Wasserpark Russbach, 2. část

Wasserpark Russbach

Tzv. rybník na hraní v areálu Wasserpark Russbach je napájen vodou, která přitéká od zařízení pro Kneippovy lázně. Tento rybník je asi 60 metrů dlouhý a mezi 40 až 60 metry široký. Dno je pokryté fólií, štěrkem a částečně kamennými deskami a břeh je vytvořen z větších kamenů. Hloubka rybníku se pohybuje mezi 5 a 10 metry. V rybníku jsou umístěny jednoduché, ale zajímavé atrakce jako je vodní kolo, lopatkové kolo anebo jez.

Kneippovu kúru v tomto vodním areálu si mohou užít nejen dospělí ale i děti. Bazény jsou postavené z betonu a vyzdobeny mušlemi. Celé zařízení se skládá z brouzdaliště s různými úrovněmi a dvou bazénků pro ruce, v různé výšce, aby na ně dosáhli i děti. Dále je zde k dispozici dřevěný rošt a místo k sezení a odpočinku. Bazénky pro ruce jsou naplněny pitnou vodou, která vtéká do horního bazénku, poté do dolního a nakonec do brouzdaliště.

Sluneční lázně jsou jakési malé koupaliště, které má tvar spirálovité ulity. V průměru má 7 metrů a je asi 1 metr hluboké. Díky orientaci směrem na jih mají návštěvníci možnost se při hezkém počasí opalovat. Nejrůznější záhyby dále vytváří příjemný stín. V koupališti se dá sedět i ležet.

Voda v dětském brouzdališti, které je maximálně 40 cm hluboké, může být podle potřeby každou hodinu vyměněna, čímž se zamezí rozmnožování nežádoucích bakterií a sinic. Předehřátá čerstvá voda je do bazénu vháněna tryskami, které se nachází v jeho středu. Což je zároveň velká atrakce pro děti.

Místo

Russbach 47° 35' 31.362" N, 13° 28' 2.442" E
Location