Jste zde

Domů » Gosau

Zajímavosti v Gosau, 1. část

Halštatské jezero
Autor: thisisbossi

Obec Gosau leží v okrese Gmunden, v malebném koutě spolkové země Horní Rakousko. Tvoří údolí Gosautal, postranní část horní části údolí Trauntal u Halštatského jezera. Oblast leží v Salzkammergutu (Solná komora), na okraji Hallstatt-Dachsteinu. Rozloha obce činí 113 km2, její součástí je i několik rozptýlených osad.

Skanzen Paarhof Gosau Hinterthal "Schmiedbauer" vypráví příběh o bouřlivé minulosti tohoto místa. Především je zde působivě zachycen ne vždy bezstarostný život zemědělců v drsném kraji s horským klimatem a proto má toto místo velký význam jako vesnické kulturní dědictví. Samotná budova je dvojitým statkem – jednou z typických usedlostí v tomto regionu - a byla postavena na konci 16. nebo na počátku 17. století. Skanzen je otevřen od června do září.

Exkurzi do světa geologie přestavuje brusírna kamenů a fosilií. Jedná se o jedinečnou soustružnickou dílnu mramoru v celém Rakousku, která je již po mnoho generací rodinným podnikem. Můžete si zde také prohlédnout mnoho zajímavých fosílií, které jsou staré asi 100 miliónů let.

Jezero Gosausee je známé daleko za hranicemi obce - najdete zde jedinečnou krajinu, je to idylické místo na špičkové úrovni. Oblast byla pro své krásné přírodní scenérie s impozantním Dachsteinem a jezery zapsána na seznam Světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Je to ideální místo ke strávení dovolené pro malé i velké návštěvníky.

Přírodní rezervace kolem jezera je dobře známá pro svojí nádhernou přírodu a také pro křišťálově průzračnou a zároveň velmi studenou vodu horských jezer. Dachstein, který se při dobrém počasí zrcadlí ve vodní hladině, nabízí opravdu působivý zážitek z přírody.

Kromě toho se tu nabízí nádherné možnosti pro pěší turistiku kolem jezera nebo také k pastvině Zwieselalm, kde se můžete těšit z krásných výhledů. K jezerům Gosauseen patří tato tři jezera: Vorderer (Přední) Gosausee, ke kterému se můžete dostat přímo po silnici od Gosau, dále Gosaulacke a Hinterer (Zadní) Gosausee.

Část skanzenu Paarhof Gosau Hinterthal
Geografie: 

Místo

Gosau 47° 34' 58.35" N, 13° 32' 2.2848" E
Location