Jste zde

Domů » Golling

Golling an der Salzach, 2. část

Rakouské městečko Golling an der Salzach

Museum Burg bylo veřejnosti poprvé otevřeno v roce 1971. Vzhledem k mnoha přibývajícím sbírkám se v následujících desetiletích neustále rozšiřovalo a stalo se z něj hlavní regionální muzeum.

Tím nejvýznamnějším je v muzeu sbírka fosilií, zkamenělé pozůstatky zvířat pocházejí z období druhohor a jsou 65 až 250 milionů let staré.

K nejzajímavějším částem budovy hradu patří stará kaple s rokokovým oltáře z roku 1752. Je přístupná pouze v rámci speciální prohlídky se správcem muzea.

Originální místní zvyky a tradice dobře poznáte v selském muzeu Thannhauser. Selka Inge zde ukazuje návštěvníkům jedinečné historické poklady a řekne vám mnoho zajímavého o životě a řemeslech v dřívějších dobách.

Salzachöfen (nebo také Salzachklamm) byla již před několika tisíci lety místem rybářů a lovců na břehu řeky Salzach. V té době bylo koryto řeky ještě o 70 metrů vyšší než je dnes, a tak se voda hlouběji a hlouběji zařezávala do kaňonu.

Dnes je tato populární přírodní památka dobře dostupná pěšky po cestě se schody. Lemuje jí známá cyklotrasa Tauernradweg a hojně ji díky extrémně divoké vodě navštěvují kánoisté, ačkoli tu už někteří vodáci ztratili své životy.

Golling an der Salzach je perfektním cílem výletů pro aktivní návštěvníky uprostřed krásné přírody. Ať už je léto nebo zima, aktivní odpočinek je na programu v každém ročním období.

Každý rok se v obci na konci srpna koná středověký festival Forum Castelli. Mezi rodinami s dětmi je také oblíbené wellness centrum s bazény Aqua Salza.

Ať už upřednostňujete sport, wellness či kulturu, v Gollingu najdete skutečně všechno. Užijete si tady letní pěší turistiku, projížďky na kole a procházky v přírodě na těch nejkrásnějších místech.

V zimě je tu zase mnoho skvělých příležitostí k běhu na lyžích a k jízdám na saních v zasněženém údolí Bluntautal. Lyžařští nadšenci zde mají k dispozici zdarma skibus, se kterým se dá dostat do nejkrásnějších lyžařských areálů v Salcbursku.

Zážitky s keltským chlapcem Cleverixem vás čekají v zařízení "Kelten-Erlebniswelt Tennengau in Golling". Bezpochyby budete nadšeni unikátními přírodními scenériemi, živoucí historií a zážitky z této oblasti.

Již nyní se můžete těšit na procházku nebo na jízdu na kole překrásným údolím Bluntautal. Okouzlující přírodní rezervace je vzdálena jen 3 km od centra městečka.

Geografie: 

Místo

Aqua Salza, Golling 47° 35' 46.2048" N, 13° 10' 29.2368" E
Location