Jste zde

Domů » Zima

Horské chaty, 1. část

Horská chata Gablonzerhütte

Malebné a útulné lyžařské chaty v oblasti Dachstein West si dosud udržely své tradice a lákají k příjemnému posezení. Sportování na čerstvém horském vzduchu se jistě postará o hlad a žízeň, ale v rustikálních chatách budete vždy vřele přivítáni a na stůl dostanete čerstvé a lahodné místní pochoutky.

Breininghütte

Chata Breininghütte je při velkém množství sněhu dobře "ukrytá" hned vedle sedačkové lanovky Törleck-Sesselbahn. Tato malá původní horská chata je oblíbená především mezi místními obyvateli, ale jistě i vás okouzlí vás svým rustikálním charakterem. Servírují se zde horké domácí polévky nebo vynikající Brettljausn.

Dolomitenhof

Útulný dům, obklopený krásnou krajinou na úpatí vrcholu Bischofsmütze, má rodinné vedení a nabízí hostům pohodlí a komfort. Přímo u sjezdovky láká se svojí sluneční terasou k příjemnému odpočinku. Také après-ski zábava zde probíhá opravdu ve velkém stylu. Ať už chcete slavit vítězství po lyžařském závodě pro hosty nebo jen příjemně zakončit lyžařský den, tady se rozhodně nudit nebudete.

Edtalm

Horská chata Edtalm se nachází vedle lyžařského vleku Gletscherblicklift, a po nedávné rekonstrukci nyní nabízí ještě víc prostoru a také komfortní toalety. Rozmanitá jídla a nápoje si můžete vybírat samoobslužnou formou. V nabídce bývá například gulášová polévka, sladké kndelíky nebo křupavé "Henderln".

Franzl Alm

Chatu Franzl Alm najdete přímo u sjezdovky, u širokého sjezdu do údolí do městečka Russbach (u střední stanice lanovky vlevo). V útulné hospůdce se můžete zahřát u krbu nebo si na velké sluneční terase užívat sluníčko. Příjemné ceny, rychlá obsluha a láska k detailu vyznačuje stále původní Franzl Alm.

Freeride Bar

"Deštníkový" bar u horní stanici lanovky Kopfbergbahn se určitě postará o zábavu a dobrou náladu. Vychlazené nápoje, malé občerstvení i skvělá hudba vám zpříjemní lyžařský den.

Gablonzerhütte

Tuto chatu najdete na Zwieselalmu, vedle sedačkové lanovky Törleck lyžařské oblasti Dachstein West. Tady se můžete nejen dobře najíst, ale také pohodlně přenocovat. Velká terasa (s výhledem na Dachstein) a skvělá rakouská jídla - maso od místních zemědělců a pečlivě vybrané suroviny - lákají spolu se speciálnímu pivy a rakouskými víny.

Díky své dobré dostupnosti je nejen odpočinkovým místem v zimě pro lyžaře, ale i oblíbeným výletním cílem v létě pro pěší turisty. Je také výborným výchozím bodem pro horolezce pro delší túry na Gosaukamm a přes horský masív Dachstein.

Místo

Gablonzerhütte, Gosau 47° 31' 58.9188" N, 13° 28' 47.7372" E
Location