Jste zde

Domů » Annaberg

Indiánská země Fuxis

Fuxi

Rudé tváře dobývají sníh! V indiánské zemi Fuxis v Annabergu mají děti od 3 let vždy o zábavu postaráno. Dva "kouzelné koberce", lyžařský kolotoč a talířový vlek ulehčí malým lyžařům zvládnutí jízdy na vleku a postarají se o pohodlnou cestu nahoru.

Sportovní možnosti dětí jsou hravou formou podporovány od prvního kontaktu s lyžemi až po trénink techniky a divokou jízdu prérií. Oběd je dětem samozřejmě podáván v "saloonu". Unaveným dětem zase vypráví maskot Fuxi napínavé historky v teepee "Donnerkogel".
Tak hurá do sedla (nebo do lyžařského vázání) a divokým cvalem (nebo šusem) dolů po báječném dětském lyžařském areálu v Annabergu!

Fuxi je polární liška, tak by měl mít ve skutečnosti sněhově bílou srst. To se mu ale nelíbilo a tak přestoupil k Rudým tvářím. Bílý vzhled totiž na sněhu, kde si nejraději hraje, není dobře vidět a je dokonce i nebezpečný, když se jako blesk přežene přes svahy a je tak se svou bílou kožešinou snadno k přehlédnutí.

Fuxi tak zůstal červený a přestěhoval se do annabergského indiánského státu k rudým kamarádům. Jednoho dne spadl při lyžování do jakéhosi tunelu. Byl velmi vyděšený, když náhle uslyšel hlasité bručení. Fuxi neměl ani tušení, že spadl do ložnice lyžařského medvěda Bruno a vytrhnul ho zrovna z krásného snu o lyžování, ze kterého nechtěl být rušen.

Bruno se ale nezlobil, dokonce byl i příjemný a pozval Fuxiho na sáňkařskou jízdu. Tak začalo krásné přátelství mezi nima.

Geografie: 

Místo

Annaberg 47° 30' 42.2604" N, 13° 25' 53.1516" E
Location