Jste zde

Domů » Zima

Lammertal v zimě

Zimní krajina u Annabergu

Lammertal, ráj zimních sportů, se nachází v samém srdci mohutných Salcburských Dolomitů. Leží v okrese Hallein, na svazích vysoko nad obcemi Abtenau, Annaberg, St. Martin a Lungötz. Nejvýraznějším bodem horského masivu je vrcholek Bischofsmütze.

Před ledovcem Dachstein na vás čeká v nadmořské výšce 600 - 1 690 metrů asi 150 kilometrů sjezdových tratí pro milovníky zimních sportů, a 64 lyžařských vleků a lanovek. Místní zvláštností je pak i osvětlená a víc než kilometr dlouhá trasa, skýtající možnosti pro noční lyžování.

Nezapomenutelnou zimní pěší turistiku, bruslení, curling, jízdu na saních, sáňkování, výlety na sněžnicích a mnoho dalších atrakcí vám poskytne v rámci zimní dovolené obec Annaberg - Lungötz. Přímo od středu obce Annaberg vede nahoru čtyřsedačková lanovka, a sjezdovky zase vedou dolů až k obci.

Pro začátečníky i zkušené lyžaře jsou plně k dispozici lyžařské a snowboardové školy, které pořádají celou řadu výukových kurzů, s cílem usnadnit učení zimních sportů. Dokonce je tady taková praxe, že pokud budete potřebovat více než tři dny na to, abyste se v lyžařské škole naučili lyžovat, vrátí vám zaplacené peníze!

Pro všechny, kteří milují klid v přírodě a přitom si chtějí užít běžky, je v Lammertalu připraveno přes 200 km upravovaných běžkařských tratí. Trasy jsou vhodné pro všechny výkonnostní kategorie a nabízejí pohled na opravdu nádherné panorama hor s jedinečnou kulisou horských vrcholků. Za zmínku určitě také stojí skutečnost, že je tu zcela zdarma nabízeno využívání všech tratí i kolem okolních obcí pro všechny návštěvníky s ubytovací kartou Gästecard.

Vyznavači alpského lyžování si mohou užívat na 21 km lákavých lyžařských túr na zasněžených svazích s hlubokým sněhem. Ale je zde i pět sáňkařských drah a více než 150 kilometrů zimních turistických stezek, což ještě více zvyšuje přitažlivost zimního sportovního regionu Lammertal Dachstein - West. Kdo by chtěl trávit čas ve stylu "jen my dva", může se zabalit do teplé deky a vypravit se na romantickou projížďku na saních po zasněžené krajině.

Samozřejmě, že zde nepřijdou zkrátka ani milovníci zážitků après-ski. Kromě mnoha původních horských chat, některých hned vedle sjezdovek, objevíte také mnoho útulných restaurací s vynikajícími lahůdkami regionální kuchyně.