Jste zde

Domů » Annaberg

Letní aktivity v Annabergu

Hrad Hohenwerfen

Oblast kolem obce se může pochlubit nejen v zimě, ale i v létě skutečně čilým cestovním ruchem. Díky mnoha horským pastvinám se obec Annaberg - Lungötz stala opravdu oblíbeným cílem výletů pro pěší turisty a horolezce. Oblast je divoce romantická a je vysloveně ideálním místem pro pěší turistiku.

Pěší výlety a výlety na kole si můžete objednat i se službami místních průvodců. V nabídce jsou i odborné kurzy nordic walkingu.
K ochlazení v horkých letních dnech vám výborně poslouží některá přírodní koupaliště v okolí. Oblast regionu Salzkammergut se pyšní 185 jezery, a všechna mají jen tu nejlepší kvalitu vody.

Během vaší dovolené dokonce můžete využívat i kartu "Salzburger Land Card", která nabízí hostům spoustu výhod a otevírá jim více než 180 atrakcí. Jako příklady těch nejznámějších výletních cílů jmenujme například jeskyně na Dachsteinu, návštěvu císařského města Bad Ischl, festivalové město Salzburg s rodným domem W. A. Mozarta, ledové jeskyně ve Werfenu, hrad Hohenwerfen, legendární soutěsku Lichtensteinklamm, Keltské muzeum a solný důl v Halleinu, a dále třeba četná jezera v blízkém okolí.

K oslavám svátků láká obec Annaberg - Lungötz každé léto jak místní obyvatele, tak i prázdninové hosty. Jak se také dá spojit tradice a místní zvyky s moderním uměním, uvidíte právě na festivalu Heu Art.
Návštěvníci doslova z celé Evropy cestují každoročně na tento festival, kde uvidí průvod těch největších postav ze sena. Jednotlivci, spolky a domácí umělci se účastní týdny trvajících příprav výroby obrovských figur ze sena. Nádherně zdobené povozy a staré traktory táhnou tato umělecká díla přes obec.

Geografie: