Jste zde

Domů » Zima

Sáňkování

Skvělá zábava na saních pro celou rodinu v Tennengau - Dachstein West

Sáňkování je zábava! Ať už ve dne nebo za měsíčního světla navečer, sáňkování s přáteli je o zimní dovolené skutečně velice zajímavým zážitkem.

Kromě vlastního sportovního zážitku si ale ještě přitom můžete plnými doušky vychutnávat krásu rakouských hor v regionu Dachstein West. Odměnou vám pak bude po rychlém sešupu občerstvení v některé z útulných chat v Tennengau.

Naplánujte si tak i vy o své zimní dovolené kromě lyžování také zábavné jízdy na saních. Na některé ze sáňkařských drah si pak můžete vyzkoušet své dovednosti a třeba si i zazávodit s celou rodinou.

Sáňky si tady lze pochopitelně půjčit přímo na místě a pak již vám nezbývá nic jiného, než je popadnout do podpaží a vyrazit s nimi na místo startu.

Užijete si tady také večerní sáňkování s přáteli po celodenním lyžování anebo snowboardingu. Na osvětlených přírodních sáňkařských drahách dojedete i večer bezpečně do cíle.

A kde všude se dá skvěle sáňkovat?:

Annaberg - Lungötz: v Neubachtalu v Lungötzu

Golling: Hochreith-Moosegg a Berggasthof Bachrain

Krispl - Gaissau: Gasthof Krisplwirt a Gasthaus Alpenblick

Puch: St. Jakob am Thurn (v blízkosti Vollererhofu)

St. Martin: Buttermilchalm (s osvětlením), Höllbalm, Sittleralm a Halmgut

Abtenau: osvětlená dráha na Karkogelu, nahoru se dostanete lanovkou Karkogel-Kombibahn. Půjčovna saní je v kanceláři Outdoor Unlimited u dolní stanice lanovky Karkogel.

Auto můžete nechat na velkém parkovišti u dolní stanice lanovky, pak si vypůjčit sáňky, vyrazit lanovkou nahoru a zábava může začít. Dokonce jsou zde v nabídce i výhodné večerní sáňkařské jízdenky.

Pro vaše zimní aktivity ale můžete využít bezplatnou přepravu skibusy, abyste se tak mohli soustředit jen a jen na zimní sportování. Tyto autobusy vás pohodlně dovezou až k sáňkařským drahám v Tennengau.

Pro skutečně nezapomenutelnou zimní dovolenou jsou zde pro vás připraveny i různé typy ubytování.

Místo

Dolní stanice lanovky Karkogelbahn, Abtenau 47° 33' 21.0672" N, 13° 21' 1.3896" E
Location