Jste zde

Domů » St. Martin

St. Martin am Tennengebirge

Rakouská obec St. Martin am Tennengebirge

Obec St. Martin am Tennengebirge patří k nejkrásnějším oblastem regionu Salcbursko. Obec leží v horském údolí ve výšce 1000 metrů nad mořem, na rozvodí Fritzbachu a Lamme. První doložená zmínka o osídlení se vztahuje k roku 1074.

Středem obce je farní kostel sv. Martina, který byl stavěn v letech 1421 až 1432 a jehož dominantou je mohutná severní věž. Podle kostela dostala své jméno i obec. V 16. století se objevily také formy názvu jako "St. Martin im Wald" a "St. Martin im Pongau". Od roku 1857 má obec vlastní farnost.

Rakouské městečko splňuje ty nejlepší předpoklady pro strávení aktivní dovolené v krásném prostředí úchvatných hor. Ne náhodou se této obci říká "Aktivní obec v údolí Lammertal".

Vesnice byla po celou dobu své historie převážně zemědělsky zaměřená. Za několik posledních desetiletí se ale oblast stala pravým turistickým rájem regionu Lammertal Dachstein West. I přes rozvinutý turistický ruch si ale místo zachovalo původní vesnický charakter. Aktivní obec má hodně co nabídnout jak návštěvníkům hledajícím klid a odpočinek, tak i lidem, kteří své volné dny chtějí trávit raději aktivně.

Velkým lákadlem pro návštěvníky je jistě 7000 m2 velký areál s jezerem uprostřed obce. Biologická úprava vody, přírodní charakter parku, v pozadí horské pastviny a hory, to je perfektní souhra horského a vodního světa. Velkoryse zařízený zážitkový areál se nachází přímo uprostřed a nabízí skvělé osvěžení po návratu z putování po okolí. Areál uspokojí nároky malých i velkých návštěvníků. Jezerní promenáda je večer osvětlená a místní restaurace nabízejí domácí i cizí speciality.

Kromě koupání se zde nabízejí i jiné aktivity. Můžete si zahrát plážový volejbal, tenis, billiárd nebo curling, jezdit na horských kolech nebo na koních. Pro ty nejmenší je připraveno dětské hřiště, a také dětský klub Kinderclub Lammertal. Perfektně značené turistické stezky potěší turisty, kteří by se chtěli vydat přes horské pastviny do širokého okolí. Jízda na horských kolech, chození po horách, horolezectví, pěší výlety, jízda na koních, atd, to je nabídka jen některých aktivit, která tu nezná hranic.

Místo

St. Martin am Tennengebirge 47° 27' 44.7336" N, 13° 22' 46.4844" E
Location