Jste zde

Domů » Russbach

Zima v Russbachu, 1. část

Rakousko - Russbach

Russbach (celým názvem Russbach am Pass Gschütt) je malá obec s cca 800 obyvateli, která se nachází ve stejnojmenném, krásném údolí. V idylicky krásné přírodě zde můžete strávit příjemnou dovolenou. Údolí je bočním údolím údolí Lammertal, název Pass Gschütt znamená přechod z údolí do Gosau. Obec se skládá z několika malých částí - Gseng, Schattau a Russbachsaag.

Místo leží v atraktivní lyžařské oblasti Dachstein-West, v rakouské části Salcbursko. Samotné městečko je klidné a útulné, místní obyvatelé přijímají své hosty s typickou rakouskou pohostinností. V městečku se nabízí mnoho krásných apartmánů, rekreačních domů a hotelů, které zaručují příjemné strávení dovolené.

Dachstein-West nabízi pro lyžaře a snowboardisty všechno, od malých cvičných kopců pro začátečníky, přes široké sjezdovky pro rekreační lyžaře až po atraktivní svahy vhodné pro freeride. Na lyžaře a snowboardisty čeká více než 140 km sjezdovek a několik desítek moderních lanovek a vleků, které spojují tři obce - Russbach, Gosau a Annaberg.

Geografie: