Jste zde

Domů » Zima

Zimní turistika

Zimní krajina Tennengau
Autor: nonanet

V zimě jsou svěží zelené pastviny a skalnaté horské vrcholky, které v létě lákají k pěší turistice, horolezectví anebo nordic walkingu, ukryté pod silnou sněhovou pokrývkou.

Sněhové vločky v zimě zahalí přírodu do bílých šatů a promění region Dachstein West v kouzelný zimní ráj v Salcbursku.

Zatímco lyžaři si mohou vychutnávat perfektní sjezdovky, vyzývá idylická zimní krajina k procházkám například v romantickém údolí Lammertal nebo Neubachtal v Lungötzu.

Odpočiňte si se svými nejbližšími při zimní pěší turistice nebo při výletech na sněžnicích stranou od všech sjezdovek a vydejte se do nedotčených zasněžených oblastí v Salcbursku.

Kilometry zimních turistických stezek a zasněžená krajina doslova vyzývají všechny milovníky sněhu k dlouhým túrám.

Uniknete veškerému shonu a ruchu na sjezdovkách a můžete tak jen a jen relaxovat v nedotčené přírodě.

Nazujte si pevnou obuv a pak už jen hurá do přírody. Čeká vás pohodová zimní pěší turistika, nordic walking či trekking. Velmi různorodému aktivnímu pobytu v zimním Tennengau nestojí vůbec nic v cestě.

Lze si pochopitelně vybírat pouze podle vlastního uvážení, zda vyrazíte na nějaký menší kopeček, či zda si zvolíte náročnější horský výstup.

Zimní pěší turistiku tady lze kombinovat třeba s veselým sáňkováním anebo s příjemnou zastávkou v některé z útulných horských chat, kde se můžete zahřát čajem, svařeným vínem nebo punčem.

Několik tipů pro zimní pěší turistiku:

• výlet se dá skvěle zkombinovat s romantickou projížďkou v kočáru taženém koňmi nebo se zábavou při sáňkování

• zajímavé tipy dostanete v místních turistických kancelářích (Tourismusverband)

• můžete také absolvovat večerní putování s loučemi

Sněžnice

Vyzkoušejte si na vlastní kůži zdejší nový trend - výlety na sněžnicích. Hory v Dachstein West jsou totiž skvělé nejen pro lyžování, snowboarding nebo běžky, ale právě i pro výlety na sněžnicích. Trasy jsou rozděleny do tří úrovní obtížnosti, takže si každý určitě vybere pro sebe to pravé. Kromě půjčení samotných sněžnic se lze vydat na sněžnicích i s průvodcem.

Půjčovny sněžnic, a také místa, kde se pořádají kurzy: Abtenau (Alpin Sports-Outdoorcenter), Annaberg - Lungötz (Tourismusverband), Hallein - Bad Dürrnberg (dolní stanice vleku Zinkenlifte), Krispl - Gaissau (Gasthof Alpenblick), Russbach (Adventure Tour Skischule), Scheffau - Gölling (Gasthof Bachrain, Tourismusverband, St. Martin (Bergfex, Alpin- und Langlaufschule).

Vydejte se i vy na cestu za poznáním přes zimní údolí Lammertal.

Ať už se na procházky zimní krajinou vydáte v pevné zimní obuvi nebo na sněžnicích, všude najdete opravdový ráj. Přes zasněžené stezky, romantická zákoutí nebo dokonce přes nedotčený terén, vždy si ale vychutnáte chladný vánek a zimní slunce na vaší tváři.

Místo

Tourismusverband Annaberg 47° 30' 42.0264" N, 13° 25' 52.8492" E
Location