Jste zde

Domů » Zima

Akce v březnu 2013, 1. část

Dachstein West - zimní krajina

Gaudiwoche

Termín: 9. - 16. března 2013

Každé lyžařské středisko v regionu Dachstein West si pro tento březnový týden připravilo speciální Gaudi týdenní program a výhodné balíčky. Zábava a napětí jsou pro všechny účastníky zaručeny!

"Gaudi pur - auf und neben der Spur!", zábava na svazích i mimo ně, to je motto lyžařského regionu Dachstein West.

"Walking Acts" jsou ty nejpřímější formy zimní hry. Její herci nemají žádné jeviště, ale vstupují přímo do života, v tomto případě na svahy "Gaudipisten". Podivuhodní hlídači parkovišť, živé sochy ve sněhu, zpívající číšníci a další překvapení na vás už čekají.

Lyžařské školy v regionu budou také nabízet zajímavé workshopy zdarma, jako například tréninkové závody na závodní dráze lyžaře Marcela Hirschera, freestylové akce ve Snowparku Dachstein West nebo freeridové školení o bezpečnosti.

Tolik akce, zábavy a adrenalinu na sjezdovkách vyžaduje také samozřejmě posilnění. Na téměř každé Gaudi trase se nachází tradiční lyžařská chata s místními pochoutkami, přátelskými hostiteli a skvělou zábavou k tomu.

Workshopy

* Freeride Safety – úvod do sněhových a lavinových informací, manipulace a používání zařízení VS, chování mimo sjezdovky, správná lyžařská dráha

Termín: Úterý 12. března 2013 od 13 hodin

Místo: Gosau, sraz u horní stanice lanovky Panorama Jet-Zwieselalm

Tato akce bude trvat asi 2 – 3 hodiny, předpokladem je zvládnutí paralelní jízdy na lyžích, k potřebnému vybavení patří lyže, pokud vlastníte lavinový vyhledávač, popřípadě si ho můžete vypůjčit. Registrace je možná do úterý 12.3. 10:00 hodin v lyžařské škole Ski & Snowboardschule Gosau Rudolf Stricker.

* Lyžařský trénink ve stopách Marcela Hirschera po jeho stejnojmenné závodní trati

Termín: Středa 13. března 2013 od 13 hodin

Místo: Annaberg, sraz u horní stanice lyžařského vleku Kopfberglift

Tato akce bude trvat asi 2 hodiny, k nutnému vybavení patří samozřejmě lyže, helma, a pokud je to možné i chránič páteře. Registrace je možná do úterý 12.3. v lyžařské škole Ski & Snowboardschule Freeride Alpine.

* Freestyle – vyzkoušejte si své první pokusy na boxech a kickerech. Zkušení instruktoři vám samozřejmě předvedou, jak na to.

Termín: Čtvrtek 14. března 2013 od 13 hodin
Místo: Russbach, horní stanice lanovky Edtalmbahn

Tato akce bude trvat asi 2 hodiny, k nutnému vybavení patří twin-tip lyže, lyžařská helma, a pokud je to možné i chránič páteře. Registrace je možná do středy 13.3. v lyžařské škole Ski & Snowboardschule Snow Sports Russbach.

Místo

Gosau, lanovka Panorama Jet-Zwieselalm 47° 32' 17.9592" N, 13° 28' 39.9504" E
Location