Jste zde

Domů » Annaberg

Annaberg

Obec celým názvem Annaberg - Lungötz se nachází v nadmořské výšce 850 metrů nad mořem a je skvělou volbou pro strávení rodinné nejen zimní, ale i letní dovolené v rakouských Alpách. A navíc – najít známější zimní sportovní středisko v salcburské oblasti a krásnější lyžařské centrum než je Annaberg v oblasti Dachstein West bude opravdu velmi obtížné.

V obci žije asi 2 300 obyvatel, patří k němu místní části: Annaberg im Lammertal, Braunötzhof, Gappen, Hefenscher, Klockau, Neubach, Promberg a Steuer. Obec leží v údolí Lammertal, uprostřed horského světa, na úpatí horského hřebene Gosaukamm a pohoří Tennengebirge. Až do roku 1896 patřila k oblasti Pongau, poté k Tennengau.

Samotná cesta autem (značená odbočka kousek za Salcburkem, nejsou požadovány žádné poplatky za průjezd tunelem) do obce je jednoduchá a blízkost k Mozartovo městu Salcburk zaručí širokou nabídku pro trávení volného času i mimo lyžování. Také do ostatních lyžařských oblastí jako je například Ski Amadé to není z městečka daleko.

Geografie: