Jste zde

Domů » Annaberg

Annaberg v létě

Rakousko - okolí Annabergu

Rozeklané skály, překrásné pastviny a vzácné květiny se postarají o nevšední přírodní zážitek v okolí městečka Annaberg. Rozmanitost zdejších hornin působí blahodárně na místní flóru, roste zde mimo jiné více než 20 druhů orchidejí a také vzácné vstavače.

Salcburské Dolomity na úpatí hory Bischofsmütze jsou nádhernou oblastí pro všechny milovníky přírody. Útulné horské chaty vás zvou k návštěvě, kolem bublajících horských potoků se vinou dobře udržované turistické stezky a v nádherném idylickém lesním koupališti najdete osvěžení, které nabízí dětem i dospělým vodní plochu o rozloze 2 000 metrů čtverečních.

V přírodním koupališti Waldbad Lungötz funguje zase čištění vody na principu biotopů, tedy bez použití chemikálií. Kromě odděleného bazénu pro neplavce se zde nachází i samostatný dětský bazén.

Také srdce příznivců horských kol zajásá, protože Annaberg je ideální výchozí bod pro proslulé cyklistické výlety, jako například salzburský okruh po Almenu nebo Dachsteinský okruh. Podniknout můžete i jen pro krátké jednodenní výlety po okolí.

Annaberg - koupaliště Waldbad Lungötz
Geografie: