Jste zde

Domů » Léto

Dovolená na kolech v Tennengau

Jedna z cyklotras v Tennengau
Autor: ColorfulFoxes

Ať už chcete jezdit na kole po Tennengau s nějakými sportovními cíli nebo jen tak pro zábavu, určitě si tady každý přijde na své.

Na kole tady můžete v okolí Dachsteinu strávit nezapomenutelnou dovolenou s celou rodinou.

Díky centrální poloze mezi městem Salzburg a pohořím Tennengebirge jsou tady vytvořeny ty nejlepší podmínky k provozování cyklistiky.

Určitě máte z čeho vybírat:

• ideální tratě pro závodní cyklisty
• výlety na kolech po cyklistické trati Salzburger Tauernradweg
• náročné vyjížďky na horských kolech na vysokohorské pastviny - Tennengauer Almen
• příjemné tratě plné zážitků k nejrůznějším zajímavým cílům
• rodinné cyklotrasy na nejrůznější zajímavá místa
• několik půjčoven e-Biků pro relaxační jízdy

Například cyklotrasa Tauernradweg vede až do města Salzburg, a pro ty náročnější cyklisty i do světa tennengauských hor. Pestré cyklistické trasy různých stupňů obtížnosti mohou být nedílnou součástí vaší cyklistické dovolené v rakouském Salcbursku.

Tak nasedněte na kola a hurá za zábavou do přírody! Očekávají vás tu nejen romantické přírodní poklady, pozoruhodná muzea či zajímavé návštěvy hlavního města rakouské spolkové země Salcbursko.

V regionu se dají podnikat perfektní výlety na kolech s rodinou i třeba vícedenní cyklistické túry s přáteli. Milovníci jízdy na kole se mohou vydat po skvěle značených cyklistických trasách po celém regionu.

Skvělým cílem pro rodiny s dětmi je například "Keltský svět zážitků", kde si děti užijí plno zábavy s keltským chlapcem Cleverixem na dobrodružných cestách po kraji. Pro malé objevitele tady také čeká jako odměna i malý poklad.

Chladivé přírodní pláže, zajímavé tématické stezky, jedinečná muzea a v podstatě celý "region požitků" Tennengauer Almkäse jsu obklopeny divukrásnou přírodou. Pro zpříjemnění cyklistického putování si lze též zapůjčit kola s elektrickým motorkem, tzv. e-Bike.

Dachsteinrunde

Tato cyklotrasa umožňuje na horském kole návštěvu "trojúhelníku" Horní Rakousko, Salcbursko a Štýrsko. Můžete si vybrat z celkem čtyř variant, přičemž vás čekají tratě o délce 182 - 269 km a převýšení 4.700 - 7.900 m.

Poměrně jednoduchá "modrá" trasa vede kolem impozantní Dachsteinské plošiny, ale je tu i technicky náročná "černá" trasa. Jízda kolem horského masivu Dachstein nabídne účastníkům ty nejkrásnější výhledy a celou řadu skvělých a rozmanitých cyklistických tras. Je to ideální doplněk pro kratší dovolenou v Salcbursku.

Watzmann - Hochkönig Runde

Chtěli byste objet na kole horské masivy Watzmann a Hochkönig? Pak je zapotřebí vzít si tak týden dovolenou a vyrazit do salcburských hor. Vyberte si jižní smyčku a pak můžete třeba dva dny jezdit na kole v divukrásné přírodě.

Cyklistický okruh Watzmann - Hochkönig se dá začít na kterémkoliv místě na značené trase. Během sedmi dní můžete ujet celých 277 km a překonat celkové převýšení 7.775 m.

Salzburger Almentour

Tento zážitek z jízdy na horských kolech vyžaduje cca 3 dny, přičemž ujedete 147 km a překonáte celkové převýšení 4.170 metrů. Odměnou za vaše sportovní úsilí bude nádherná příroda všude kolem trasy.

Doslova ohromující je výhled na okolní hory a na útulné horské chaty. Příjemnou přestávku na oddych si můžete udělat u horského jezera, kde se dá pěkně ochladit. Tato třídenní bikerská trasa je ideální pro prodloužený víkend či krátkou aktivní dovolenou v Salcbursku.

Místo

Horský masiv Hochkönig 47° 25' 12.6984" N, 13° 3' 45.4968" E
Location