Jste zde

Domů » Léto

HeuART 2011

HeuART 2011 - postavy vyrobené ze sena

Lidový festival HeuART je vyvrcholením salcburských dožínek v pohoří Tennengebirge. Největší průvod figur vytvořených ze sena, který se koná každý rok již 10 let, zaznamenává pokaždé obrovský úspěch. V posledním ročníku, v roce 2010, se na nejzajímavější událost v údolí Lammertal sešlo téměř 7 000 návštěvníků z celé Evropy.

Sloganem loňského ročníku bylo "Magické údolí Lammertal". Toto téma je velmi široké a tak různorodé byly i figury ze sena v životní velikosti, které vytvořily pilné ruce umělců po týdnech práce ve všech stodolách a stozích sena po Lammertalu.
Za doprovodu místní dechové kapely se průvodu v obci St. Martin zúčastnilo 25 figur, které byly taženy vkusně zdobenými traktory a koňskými povozy.

Program byl také velmi rozmanitý: 15 řemeslníků, jako například výrobci hudebních nástrojů nebo výrobci šindelů, umožnilo návštěvníkům nahlédnout do minulosti dávno zapomenutého umění, diváci se dočkali i regionálních specialit od grilovaných specialit až po "senové burgery". Mnoho hudebních skupin a různých programů pro děti se postaralo o ničím nerušenou zábavu.

Letos, v roce 2011, se HeuARTfest bude konat ve dnech 26.-28. srpna v městečku Annaberg. Během velkého finále budou figury procházet obcí v doprovodu místních obyvatel v krojích.

Program:
Pátek 26. srpna:
20,30 hodin: Zahajovací HeuArt Party
Sobota 27. srpna:
20,00 hodin: HeuArt hudební představení ve stanu hasičů
Neděle 28. srpna:
09,00 hodin: HeuART selská snídaně
11,00 hodin: Největší průvod figur ze sena na světě
13,00 hodin: Dopolední sklenička s Lammertalskou kapelou
15,30 hodin: Ocenění HeuART figur
16.30 hodin: Hudební zakončení festivalu
11.00-17.00 hodin: Trh s řemeslnými výrobky, regionální speciality, program pro děti