Jste zde

Domů » Zima » Zábava, akce

Horské chaty, 3. část

Horská chata Zeishofhütte

Pistenstube DolTal

Horská chata se nachází v posledním úseku sjezdové tratě Zwieselalmabfahrt, ale je rovněž dostupná autem. Nabízí 80 míst k sezení uvnitř v domě a stejný počet míst na terase. Ochutnat tady můžete typické místní pochoutky.

Rottenhofhütte

Tento podnik vede rodina Hirscher s velkým důrazem na detail. Kuchyně chaty Rottenhofhütte potěší všechny hladové hosty s domácími specialitami. Ve vlastní sýrárně tady připravují různé druhy plátkových sýrů, měkký a smetanový sýr, tvaroh, pomazánky, máslo, podmáslí, jogurty anebo syrovátku.

Schirmbar Gipfeltreff

Přímo u horní stanice lanové dráhy Hornbahn Russbach leží bar Gipfeltreff. Občerstvit se a odpočinout si můžete na slunné terase v pohodlných lehátkách. V nabídce jsou chlazené nápoje a malé teplé pokrmy. Zároveň si užijete nádherný výhled na skvělé horské scenérie s ledovcem Dachstein a horským hřebenem Gosaukamm.

Schirmbar Gosauschmied

Venkovní bar Gosauschmied se nachází přímo nad posledním svahem sjezdu do údolí Hornspitz, v blízkosti lyžařského vleku Ötscherlift. Tady se denně setkávají mladí i staří při živé hudbě a za širokého výběru nápojů. Velmi milá obsluha je opravdu standardem, konají se tady i skvělé après-ski párty.

Schirmbar Kunterbunt

Kunterbunt najdete přímo u dolní stanice lanovky Hornbahn Russbach v oblasti Dachstein West. Místo setkání pro všechny věkové kategorie nabízí široký výběr nápojů a láká návštěvníky i živou hudbou. Posilnit se můžete kdykoliv během lyžařského dne, na jeho začátku i konci.

Schirmbar Zeitlos

Bar Zeitlos najdete hned vedle stanice dolní stanice lanovky Panoramajet, u sjezdovky Zwieselalm. Tady se pořád něco děje, a je to skvělé místo k setkání. Velký výběr nápojů a malé občerstvení jsou tady samozřejmé. Příjezd je možný i autem.

Schirmbar Zwieselalm

Venkovní bar se nachází u bývalé střední stanice lanovky Zwieselalmabfahrt, v blízkosti stanice lyžařského vleku Hochkögllift. Za příjemných teplot a svitu sluníčka si můžete vychutnat čerstvě natočené pivo.

Sonnenalm

Podnik Sonnenalm najdete kousek pod horní stanicí lanovky Panoramajet, kam se pohodlně dostanou pěšky i nelyžaři. Z útulné sluneční terasy budete mít fantastický výhled na Dachstein. Velmi příjemný personál láká lyžaře ze sjezdovky přímo do hospůdky, kde jsou v nabídce všechny druhy domácích pochoutek i se širokou nabídkou nápojů.

Zeishofhütte

K horské chatě Zeishofhütte se dostanete po sjezdovce Familienabfahrt Hornspitz II. Původní a velmi útulná lyžařská chata je uvnitř mnohem prostornější, než by se zvenku dalo očekávat. Ochutnat tady můžete pouze regionální produkty, třeba takové lahůdky jako je jehněčí maso nebo domácí sýry. To vše s velmi příjemnou obsluhou.

Místo

Rottenhofhütte 47° 29' 39.5556" N, 13° 23' 59.5068" E
Location