Jste zde

Domů » Zima

Horské chaty regionu Dachstein West

Dachstein West - horská chata Go-Gosau

Na čerstvém horském vzduchu člověku vyhládne a dostane žízeň. Zastavení v jedné z mnoha útulně zařízených horských chalup lyžařského regionu Dachstein West proto může být příjemnou částí dne. V rázovitých horských chatách a salaších budete i se svými rodinami srdečně přivítáni.

Po pěti letech projektování a plánování byla na vrcholku
Hornspitz otevřena nová horská chata "go-gosau". Hosté zde jsou obsluhováni 15-členným personálem, který je po celý den k dispozici. Tato chalupa nabízí 120 míst k sezení uvnitř a 200 míst venku na terase. Nabízí nejen místní lahůdky, ale i skutečně příjemné posezení a nádherný panoramatický výhled do kraje.
Denně se zde koná od 14.30 hod zábava, kterou připravuje tým pod vedením DJ Wotschi. Otevírací doba je od prosince až do března nebo dubna, v závislosti podle sněhové situace, denně od 9.00 do 17.00 hod.

Horská chata Hornhütte leží hned pod stanicí lyžařského vleku "Hornlift" a patří k nejstarším a nejrázovitějším lyžařským chalupám celého Rakouska. Místní hospodský Rudi patří jednoznačně k nejlegračnějším hospodským vůbec.

Mezi hosty Hornhütte patří i mnoho muzikantů, kteří si své nástroje u Rudiho nechávají a pak se jich řádně chopí. Při takto spontánně konaných koncertech se do této příjemné chalupy vejde až 100 osob. K podávaným specialitám této horské chalupy patří například talíř "Innviertler Knödelteller" s výběrem knedlíků – od škvarkových knedlíků až po knedlíky se zralým sýrem.

Dachstein West - Hornhütte