Jste zde

Domů » Léto

Letní outdoorové aktivity

Divočejší část řeky Lammer vhodná pro rafting
Autor: José Kroezen

V údolí Lammertal si můžete v plné míře užít mnoho outdoorových aktivit, jmenujme například rafting, canyoning, tenis nebo třeba jízdu na koni.

Jízda na divoké vodě

Říčka Lammer, která vlastně dala zdejšímu údolí název, je ideálním místem pro holdování jízdám na kajaku anebo na kánoi. Kdo chce poznat skutečnou jízdu na divoké vodě, nebo se chce naučit některý z těchto opravdu fascinujících sportů, je právě v salcburském Lammertalu na tom správném místě. Salcbursko rovněž nabízí mnoho příležitostí pro rafting a canyoning.

Ať se už vydáte na vodu v nafukovacím člunu přes různé rokliny či peřeje nebo půjdete jen pěšky přes malebné soutěsky, všude na nás budou čekat unikátní přírodní zážitky.

Náš tip: Hledáte snad něco vysloveně adrenalinového? Což takhle hydrospeed? Vybaveni neoprenovým oblekem, helmou, ploutvemi a speciálním boardem se můžete vydat podél toku Lammeru.

Paragliding

Užijte si krásnou kulisu salcburských hor i z ptačí perspektivy. Budete tiše "klouzat" nad tamní idylickou krajinou a budete poznávat Lammertal i z jiného úhlu. Samozřejmě, že vás přitom budou doprovázet na každém "kroku" zkušení specialisté, takže se nemusíte opravdu ničeho obávat.

Tenis

Kdo by si chtěl i o své dovolené zahrát nějaký ten tenisový zápas, má v městečku Annaberg - Lungötz k dispozici dva antukové kurty.

Jízda na koni

Milovníci koní a příznivci jezdeckého sportu najdou v údolí přímo ideální podmínky. Celých 130 km měří místní síť jezdeckých stezek, které procházejí překrásnou krajinou kolem Annaberg - Lungötzu.

Od výuky jízdy na koních, přes jezdecké výlety až po dovolené se svým vlastním koněm – tady je možné snad úplně všechno.

Nordic walking

Tento sport je vysloveně šetrný ke kloubům a posiluje celé tělo. Jde především o zdravý pohyb v přírodě, při kterém se ještě navíc blíže seznámíte s nádhernou přírodou Lammertalu.

Během dvouhodinového úvodního kurzu do nordic walkingu, který je pro majitele Annaberské karty pro hosty zdarma, se naučíte správné technice a ještě si u toho užijete hodně zábavy ve skupině. Úvodní kurz začíná vždy každé pondělí ve 13.00 hodin u objektu WM Sport 2000 v Lungötzu. Hole, které se při nordic walkingu používají, jsou pochopitelně také k dispozici.

Místo

WM SPORT 2000, Lungötz 47° 29' 35.0844" N, 13° 24' 19.1196" E
Location