Jste zde

Domů » Zima

Na běžkách po údolí Lammertal

Lammertal a planina Postalm

V rakouských údolích Lammertal a Salzachtal je pro vás v zimě celkově upravováno více než 200 km běžkařských tratí. Pro každého, kdo hledá především klid a přírodu je v Lammertalu a v Postalmu připraveno celkem 130 km běžkařských stop ve třech stupních obtížnosti.

Postalm se rozkládá na ploše o velikosti 45 km2 a je nejvýše položenou horskou planinou Rakouska. Je to překrásné místo, které nabízí ráj pro pěší turisty, běžkaře i lyžaře. Autobus vás se zákaznickou kartou doveze za 4 Eura tam i zpět (děti za 1 Euro) plus 1,50 Eura za mýto. Časy odjezdů jsou k dispozici na všech informačních místech.

Při vyjížďkách se vám objeví krásné pohledy na horská panoramata a kulisy horských vrcholů. Na své si zde přijdou jak rekreační, tak i sportovní běžkaři. Veškeré vstupy na tratě jsou dostupné skibusy, které jsou turistům k dispozici zdarma. "Zlatým hřebem" je osvětlená trať v Neubachtalu, která je otevřená denně do 21.00 hod. Vstup na tuto trať je ve Wieseralmu.

Abtenau, St. Martin a Lungötz jsou prvními místy ve spolkové zemi Salcbursko, které byly vyznamenány za skvělé běžkařské tratě známkou kvality. Pro všechny hosty s návštěvnickou kartou je v těchto střediscích také základní kurz lyžování na běžkách zdarma!
Na běžkách se také dostanete romantickou zimní krajinou do tepla a pohodlí horských chat, které vás zvou k posezení a k občerstvení.

Lammertal a zimní krajina
Autor: S.Brandlehner