Jste zde

Domů » Léto » Výlety

Výlety po Salcbursku, 2. část

Rakouská soutěska Lammeröfen

Tři vrcholy - jeden lístek

Se vstupenkou Salzkammergut Gipfelticket jsou vám k dispozici tři nejoblíbenější horské vrcholy v Solné komoře (Salzkammergut). Lanovka vám umožní snadný přístup na taková zajímavá místa, jako jsou Feuerkogel u jezera Ebensee, Dachstein - Krippenstein v Obertraunu a Zwieselalm v Gosau.

Výstava selského nábytku

V Abtenau čeká na všechny zájemce opravdu jedinečná výstava rakouského starého selského nábytku. Je to velmi zajímavé místo pro historiky a pro všechny obdivovatele starobylých tradic!

Výroba sýrů

Na biofarmě ve Fürstenhofu můžete sledovat celou tu velmi poutavou cestu výroby sýra od nadojení mléka od krávy, až po jeho konečnou výrobu. Je to bezpochyby zajímavé nahlédnutí do biologické výroby mléka a sýrů.

Na samém konci návštěvy vám bude pochopitelně umožněno ochutnat tyto znamenité sýry a dát si třeba ještě trochu kávy a nějaký ten koláček. V místním obchodě mají k prodeji více než 25 druhů sýrů a jiných dobrot.

Jezdecká hala

Letní rozmanitost rakouské spolkové země Salcbursko můžete poznávat i na hřbetě koně, nebo si užít znamenitou zábavu v prostorné jezdecké aréně Rupertushof v Abtenau.

Solné doly

Nejstarší solný důl na světě, kam se může návštěvník dostat, je v Hallstadtu. Solný svět v Halleinu zase nabízí tamní tajuplné důlní štoly, které vedou hluboko do hor.

Soutěsky

Salcburské soutěsky Lammeröfen a Salzachöfen vám umožní ohromující přírodní podívanou, kterou byste si neměli nechat ujít za žádných okolností.

Měděný důl

Ve štolách měděného dolu Hüttau a v přilehlém muzeu se dozvíte mnoho informací o rudě, zlatě a minerálech. Důraz je kladen na salcburské minerály.

Hrady Golling a Hohenwerfen

Ponořte se do dob dávno minulých a zkuste se vypravit po stopách statečných rytířů. Informační prohlídky hradu jsou doprovázeny předváděním dravých ptáků.

Aqua Salza

Přímo jedinečnou relaxaci a požitek zažijete ve wellness- a saunovém ráji Aqua Salza v městečku Golling an der Salzach. Také děti si ve zdejším vodním parku dozajista přijdou na své.

Tichá noc a Keltské muzeum

V obou těchto muzeích v Halleinu obdržíte podrobné informace o historii solného města Hallein, ale také různé zajímavé podrobnosti k světově proslulé vánoční písni "Tichá noc, svatá noc".

Heufigurenweg

Pěší výlet po trase s figurami ze sena, Heufigurenweg, v Annaberg - Lungötzu láká na výlet i za špatného počasí.

Tip: Hlavním městem rakouské spolkové země Salcbursko je pochopitelně Salzburg, který je mezinárodně známý především díky rozmanitým kulturním památkám. Tourismusverband v Annaberg-Lungötzu vás poskytne informace o rozsáhlém programu a může dokonce i na požádání zajistit veškeré vstupenky.

Místo

Aqua Salza, Golling an der Salzach 47° 35' 45.7944" N, 13° 10' 26.58" E
Location