Jste zde

Domů » Russbach

Zajímavosti v Russbachu, 1.část

Nordic walking
Autor: Pirchner Hof

Russbach v průsmyku Gschütt je prázdninovou oblastí v salcburském regionu Dachstein West. Ten láká návštěvníky úžasnými výletními cíly, novým vodním parkem a také nabízí ideální podmínky pro rodinnou dovolenou i s dětmi.

Ať už je léto nebo zima, v tomto turistickém regionu najdou sportovně naladění návštěvníci v každém případě dost volnočasových aktivit, které učiní z dovolené nezapomenutelný zážitek.
Nedotčená příroda a srdečná pohostinnost místních obyvatel získávají v dnešním uspěchaném světě stále více na významu.

Pro velké i malé bude jistě v letních měsících příjemným osvěžením návštěva vodního zábavního parku v Russbachu. Velký ohlas u těch nejmenších určitě bude mít dětská trasa pro kánoe, součástí trasy jsou také jezy a vodní kola.

Nedaleké přírodní koupaliště je bez jakýchkoliv chemických přísad a chlóru, čistí se přes stylovou vegetaci, která je začleněna do zcela biologického koupaliště. Otužování dětí a dospělých podporuje pevné zdraví a imunitu, "stezky" pro otužování a malé rybníčky stimulují krevní oběh. Po načerpání sil se můžete případně vydat na nordic walking, trasy začínají přímo u koupaliště.

Pro milovníky horských kol všech stupňů obtížnosti jsou k dispozici četné trasy. Začátečníci mohou vyzkoušet panoramatickou trasu, která vede přes Hornspitz, Edtalm a Russbach. Horská železnice, ktera také přepravuje kola, doveze cyklisty až k výchozímu bodu. Občerstvení najdou znavení sportovci v Edtalmu nebo ve Zwieselalmu.

Více než 26 kilometrů zahrnuje "vodní trasa" z Voglau přes Au až do Scheffau. Otužovací zařízení je prvním cílem, dále vede cesta kolem dvou vodopádů přes Strubberg až k vodopádu Winnerfall. Poté, co překročíte Lammeröfen, dostanete se k vodopádu Aubachfall, který láká svou křišťálově čistou vodou k osvěžení.
S průměrnou nadmořskou výškou 800 metrů zdolají pokročilí cyklisté tuto trasu za 3 až 4 hodiny.

Geografie: