Jste zde

Domů » Russbach

Zajímavosti v Russbachu, 2. část

Část okružní trasy Osterhorn

Na okružní trasu Osterhorn, která je dlouhá 84 kilometrů, byste si měli vyčlenit jeden celý den. Trasa, na které člověk překoná 2500 výškových metrů, je určena pouze pro velmi zdatné cyklisty. Rovněž s celým dnem jízdy byste měli počítat, pokud se vydáte na 68 kilometrů dlouhou trasu Postalmrunde.

Trasa pro horská kola okolo Dachsteinu má délku 173 km, převýšení na ní činí 4600 metrů. Zdolání této trasy trvá asi 3 až 4 dny.
Nejen pro milovníky horských kol, ale také pro příznivce silničních kol nabízí oblast mnoho zajímavých tras.

Centrální poloha rekreační oblasti Russbach je ideálním výchozím bodem pro mnoho výletů. V okruhu 50 km se nachází, mimo jiné, festival města Salzburg s mnoha atrakcemi. Ledové jeskyně na ledovci Dachstein – Höhlen, stejně jako vodopády a horská jezera jsou velmi snadno dostupné.

Bad Ischl - císařské město císaře Františka Josefa I. a Hallstatt se svými doly, dále letní bobová dráha a také lanová dráha na horu Schafberg v St. Wolfgangu patří k oblíbeným výletním cílům. V Gosau se nachází prales, jehož stáří se odhaduje na více než 600 miliónů let.

Četné turistické stezky vedou na okolní vrcholky. Poutní cesta svatého Ruperta vede přes Russbach, výchozím bodem pro tuto pouť je klášter Gut Aich. Poutní trasa vede přes St. Wolfgang, Strobl, Postalm a odtud přes Annaberg, Lungötz, St. Martin, přes Larzenbachtal, Hüttau a dále do Bischofshofenu.

V zimě nabízí lyžařská oblast Dachstein-West na 140 km sjezdovek plných zábavy a akce. 35 vleků propojuje tří údolí v Russbachu, Gosau a Annabergu. Lyžaři i snowbordisté najdou určitě tu svojí oblíbenou sjezdovku, od loučky pro začátečníky až po freeride sjezdy. Útulné lyžařské horské chaty zajistí skvělou après-ski zábavu. Kromě jízdy na saních tažených koňmi a sáňkařské zábavy na Rinnbergalmu nabízí místo ještě výlety na sněžnicích s průvodcem.

Vstupní brána kláštera Gut Aich
Geografie: