Jste zde

Domů » Zima

Zima v regionu Dachstein West

Rakousko, Dachstein West
Autor: TobyiIrvine

Lyžařský areál Dachstein West se nachází v samém srdci Rakouska, ve snadno dostupné vzdálenosti od města Salzburg a Horního Rakouska. Prázdninový resort v horách nenabízí pouze nádherný výhled, ale také širokou škálu sjezdovek pro celou rodinu, pro začátečníky, pro pokročilé i pro výborné lyžaře. Moderní lanovky vás během krátké doby vyvezou až nahoru na kopce a vy si můžete vychutnávat skvěle upravené sjezdovky.

Pro rodiny s dětmi je Dachstein West již dlouhou dobu ideálním místem v Alpách. Je zde nejen výborný poměr cena – služby, ale i nabídky, které pokryjí potřeby celé rodiny. Krátké vzdálenosti, menší lyžařská oblast a mnoho zábavných dětských parků se postarají o rodinnou zábavu bez stresu a starostí. "Kouzelný koberec", "Brumsiland" nebo "Bear Camp" jistě vykouzlí na tvářích dětí šťastný úsměv, zatímco jejich rodiče si mohou užívat lyžování.

Je zde k dispozici celkem 72 vleků a lanovek (12 sedačkových lanovek, 9 kabinkových lanovek, 46 vleků) o celkové kapacitě 65.000 osob za hodinu.
Celková délka sjezdovek je 130 km (lehkých je 12 km, středně náročných 103 a obtížných 15 km), z nichž je uměle zasněžováno přes 100 km. 2 km sjezdovek jsou s nočním lyžováním.

Běžkařských tratí je v regionu 225 km (Gosau 35 km, Russbach 2 km, Obertraun 14 km, Abtenau 130 km, Lungötz a St. Martin 44 km).