Jste zde

Domů » Abtenau

Zimní aktivity v Abtenau

Abtenau - létání vzduchem
Autor: S.Brandlehner

V zimě patří středisko Abtenau k nejhezčím skiareálům pro rodiny s děti a začátečníky v Rakousku. Jedna z nejmodernějších lanovek vás vyveze nahoru, odkud si již můžete vyzkoušet lyžování, sáňkování nebo pěší túry.

Velký počet prosluněných běžkařských stop v Abtenau i kolem dělá z obce jeden velký ráj pro běžkaře. I večer se můžete vydat do stopy na osvětlené trase v Seethalu. A jako dárek dostane každý host s Lammertalskou kartou (Lammertaler Gästekarte) základní kurz na běžkách zdarma. Koná se 1x týdně o délce asi 2 hodiny, vybavení si samozřejmě můžete zapůjčit, ale již za poplatek.

Pokud budete mít návštěvnickou kartu, můžete zdarma využít i lekci nordic walkingu. Při ní se také dozvíte více o tomto efektivní sportu v krásné přírodě, vhodném opravdu pro každého.

Při společném putování nocí za světel pochodní se lidé navzájem seznamují. Vybaveni pochodní se vydáte na asi 30 minut dlouhou procházku, která bude zakončena v příjemné hospůdce se svařeným vínem a lidovou hudbou. Někteří nadšenci si při tom mohou také zasáňkovat.

Vyzkoušet si můžete také jeden z nejnovějších sportů, a sice snowbike (sněžné kolo). Můžete si zarezervovat kurz pro začátečníky, včetně zapůjčení výbavy, a vyzkoušet si noční sjezd z vrcholku Karkogel v Abtenau.

Při venkovní teplotě hluboko pod nulou, kdy pokrývá krajinu ledová vrstva třpytivých krystalů, se otevírá bruslařská sezóna. Možnosti bruslení jsou za příznivého počasí nabízeny nejen v místě, ale i v okolních obcích Annaberg a St. Martin.

Létaní patří mezi sny mnoha lidí, ale člověk k tomu nepotřebuje žádný náročný kurz. Při tandemovém seskoku si můžete zážitek z létání vychutnat hned napoprvé, kdy se vzduchem vznášíte společně se svým doprovodem.

Geografie: 

Místo

Abtenau 47° 33' 51.4332" N, 13° 20' 38.0292" E
Location